Generacija velikih očekivanja - milenijanci

Današnja radna snaga dijeli se na 5 generacija. Jedna od njih je i generacija Y, najbrojnija populacija u povijesti odrasla u potpunosti uz tehnologiju. Karakterizira ih individualnost, kreativnost ali su i generacija velikih očekivanja.

GENERACIJA Y

Ljudi rođeni između 1980. i 1995. najbrojnija su populacija u povijesti. Prvi su naraštaj koji je u potpunosti odrastao uz tehnologiju. Riječ je i o najobrazovanijoj generaciji do sada. Njihove karakteristike su marljivost, poduzetnost, originalnost, kreativnost i iskrenost, ali i ironičnost te velika očekivanja.

Budući da tehnologiju imaju “u malom prstu” i fakultetsko obrazovanje, Y zaposlenici rade puno brže i produktivnije od starijih kolega.

Svjesni su svoje vrijednosti i zato od poslodavaca traže veće plaće, više slobodnih dana, kraće radno vrijeme, ulaganje u njihovo obrazovanje i besplatne “gadgete”. U usporedbi s prethodnim generacijama najmanje su lojalni i ne priznaju autoritet, ali izvrsno će raditi u okruženju u kojemu vlada pozitivna atmosfera.

Posao kao sredstvo

Iako generacija Y obožava raditi, posao vide samo kao put prema kvalitetnijem privatnom životu. Šefovima nerijetko predlažu moderniji i brži način rada, a stručnjaci upozoravaju da bi se, ne poslušaju li ih, za nekoliko godina mogli naći među zadnjima na tržištu i da se ulaganje u njih itekako isplati.

Generacija Y je odrasla s tehnologijom i prilikom obavljanja posla oslanjaju se na nju. Naoružani mobitelima, prijenosnim računalima i ostalim tehnološkim dostignućima, generacija Y je uključena 24 sata na dan i 7 dana u tjednu. Ova generacija komunicira e- mailom, sms porukama i preferira webinare i online predavanja umjesto klasičnih prezentacija.

Usklađivanje privatnog i poslovnog života

Ubrzani način života je za generaciju Y donio promjenu na način da su spremni mijenjati veću plaću za fleksibilno radno vrijeme, određene beneficije i općenito ostvarivanje boljeg balansa između privatnog i poslovnog života. Starije generacije na takav stav mladih gledaju kao narcisoidan, odnosno da im nedostaje predanosti i radnog elana.

Orijentirani postignućima

Generacija Y je samouvjerena, ambiciozna i orijentirana postignućima. Oni imaju visoka očekivanja od svojih poslodavaca, traže nove izazove i ne boje se autoriteta. Generacija Y želi smislen posao i čvrstu krivulju učenja.

Žele pozornost

Generacija Y želi pozornost, povratnu informaciju i nekoga tko će ih voditi i usmjeravati njihov razvoj. Oni cijene kada su u toku te traže neprestane pohvale i utjehu. Generacija Y može imati velike koristi od svojih mentora koji im mogu pomoći u učenju i razvoju njihove mlade karijere.

GENERACIJA Z

Današnja djeca, odnosno rođeni nakon 1995. godine, pripadaju generaciji Z. Iako još neko vrijeme neće početi tražiti posao, stručnjaci su u njima već zamijetili određene karakteristike koje bi mogle utjecati na njihovu poslovnu budućnost. Oni su rođeni u potpuno digitaliziranom okruženju. Zbog dostupnosti informacija od najranije dobi, neki se stručnjaci pribojavaju da će već sa sedam godina biti odrasla djeca. Najavljuju puno sofisticiraniju generaciju koja će imati najbolje obrazovanje.

 

Izvor: legalcareers.about.com