Balašević o važnosti obrazovanja!

Usporedno s pripremama za “koncert godine” u Osijeku i regiji, koji će 13. rujna na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi održati Đorđe Balašević u pratnji vrhunskih glazbenika, organizatori pripremaju i niz zanimljivih pratećih sadržaja uoči i u vrijeme koncerta.

"Javnost će vjerojatno ponajviše zanimati činjenica da će popularni 'panonski mornar' u Osijek doći čak dvaput uoči koncerta. Prvi put stiže krajem kolovoza, kad će na zanimljivoj lokaciji, u zgradi Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održati konferenciju za novinare, koja neće biti uobičajena, a o detaljima će zainteresirani biti obaviješteni na vrijeme. 

Drugi put će Balašević u najveći slavonski grad iz Novog Sada stići 4. rujna, kada će u prijepodnevnim satima u dvorani Aula Magna nove i suvremene zgrade Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, smještenoj na prostoru sveučilišnog kampusa, održati predavanje o temi važnosti obrazovanja", priča Igor Mlinarević, voditelj organizacijskog dijela dolaska 'Panonskog mornara'

Naime, Balaševićev koncert "Pa, mangupi tamburama prepreče put" ima, kaže, više dimenzija, pa tako i multikulturalnu.

"Đoletu je, kao osobi koja je u trećem razredu napustila srednju školu i nakon toga srednjoškolsko obrazovanje stekla polažući ispite izvanredno, vrlo važno, ponajprije osječkim srednjoškolcima i studentima, proširiti poruku o važnosti edukacije u životu. 

Zato će 4. rujna održati prigodno predavanje u kapacitetom najvećoj sveučilišnoj dvorani s oko 360 sjedećih mjesta, a kako i tko će moći ući na ovaj zanimljivi događaj, bit će objavljeno na vrijeme" - dodaje Mlinarević, uz podsjećanje da će Đoletov osječki koncert, osim s Gradom Osijekom, biti održan i u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Inače, ulaznice, kojih je ostalo još malo, mogu se nabaviti u sustavu Eventima na području Slavonije i Baranje, koji sadrži više od 60 prodajnih mjesta. 

Popis svih mjesta s adresama i radnim vremenima nalazi se na internetskoj stranici www.eventim.hr. Informacije o nabavi ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 031/326-042.

Izvor: Glas slavonije