5 stvari koje svaki profesor na fakultetu mrzi

Možda je vaš profesor simpatičan i opušten te se u njegovoj prisutnosti osjećate ugodno, no on je ipak autoritet kojeg treba poštovati pa tako i komunikacija s njim zahtjeva formalnu i akademsku razinu. Prema iskustvima profesora, ovo su 5 stvari koje mrze.

Neprimjerena komunikacija

Vaši profesori nisu vaši prijatelji. Ponašajte se kao da ste na radnom mjestu jer na neki način to i jest vaš radni prostor.

Nemojte pitati jeste li propustili nešto važno dok ste bili odsutni

Ne, niste propustili ništa važno – gledali su zanimljive video zapise s YouTube-a! Naravno da ste propustili nešto važno! Profesori su ovo istaknuli kao najiritantniju rečenicu s kojom se susreću.

Ne pakirajte svoje stvari prije nego je sat završio

Kada jedna osoba počne spremati svoje stvari, to obično uzrokuje pravu lavinu – svi se počinju pakirati. Na ovaj način pokazujete nepoštovanje prema profesoru, a pričekati 10 sekundi dulje zaista ne bi trebao biti problem.

Ne postavljajte pitanja o zadatku prije nego detaljno pročitate upute

Najlakše je poslati profesoru mail s dodatnim pitanjima, ali imajte na umu da se on s razlogom potrudio sastaviti upute. Možda se radi o samo jednom pitanju, ali ako uzmete u obzir da on ima na stotine studenata, jedno pitanje se za čas, jednostavnom matematikom, pretvara u stotinu pitanja.

Nemojte se ljutiti ako vas profesor kritizira

Nakon što profesor pregleda vaš esej ili ispit, vjerojatno ćete naići na prešarane ili podcrtane dijelove - nemojte to shvatiti osobno. On je uložio dosta vremena i energije da pregleda ono što ste napisali stoga je konstruktivna kritika dobrodošla.

Izvor: MojFaks.com