Besplatna edukacija i mogućnost volontiranja u školama!

Student si završne godine studija u području društveno-humanističkih znanosti? Ili si trenutno nezaposlen/a i želiš unaprijediti svoja znanja i kompetencije?

Živiš na području Grada Zagreba, Zagrebačke ili Splitsko-dalmatinske županije? Želiš steći iskustvo rada u školskom kontekstu?

Onda je ovo prilika za tebe – uključi se u program volontiranja u školama u sklopu projekta "Školski volonteri"

Forum za slobodu odgoja zajedno s partnerima – Udrugom MoSt, Zagrebačkom županijom i Osnovnom školom Luka iz Sesveta, pozivaju te da sudjeluješ u programu tijekom kojeg će mladi imati priliku dati svoj doprinos uvođenju i razvoju volonterstva u školama u Zagrebu (i okolici) i Splitu, ali istovremeno steći iskustvo rada u školskom kontekstu, uz edukaciju i stručnu mentorsku podršku.

Marina Brkić, voditeljica projekata u Forumu za slobodu odgoja, ističe kako će mladi kroz ovaj program steći mnoga znanja i vještine potrebne za buduće zaposlenje.

„Nakon odabira sudionika/ca, mladi će proći kroz intenzivan trening o komunikaciji, volontiranju i radu u školskom kontekstu. Već na samom treningu, mladi će moći odabrati jednu od 12 škola u kojima će zajedno s nastavnicima provoditi radionice i organizirati akcije s učenicima.“

Brkić napominje kako je ovaj program koristan za sve one koji žele raditi s djecom i mladima, ali i vidjeti načine na koji funkcioniraju odgojno-obrazovne ustanove.

„Kroz program će mladi steći iskustva rada s djecom i mladima, steći novu mrežu kontakata, a sve navedeno će moći staviti u životopis kao praktično iskustvo“, ističe Brkić.

Poziv je otvoren do 26. rujna, a prijava uključuje slanje ispunjenog prijavnog obrasca i životopisa u Europass formatu na adresu: fgospodnetic@fso.hr . Poziv i prijavnica mogu se pronaći ovdje.

Projekt „Školski volonteri“ financiran je od strane Europske unije, a više o projektu pročitajte na stranicama posvećenim projektu.

Izvor: Studentski.hr