Mjesec hrvatske knjige za knjiške moljce u znaku ljubavi!

Mjesec hrvatske knjige i ove će se godine obilježavati od 15. listopada pa sve do 15. studenog diljem Lijepe Naše. Ove se godine sve vrti oko ljubavi, a glavno je geslo naslov romana Raymonda Carvera:„O čemu govorimo kad govorimo o ljubavi?

Sadržaja nikako ne manjka. U svim županijama i Gradu Zagrebu bogat je program pripremilo 350 knjižnica, ogranaka i pučkih učilišta. Od priča, igrokaza i radionica za najmlađe, pa do tribina, izložbi i književnih druženja za odrasle.

Predavanje, razgovori, čitanje radova ili pak razni kvizovi nisu samo edukativni već i zabavni.

Raspisan je i natječaj za najljepšu neispričanu ljubavnu priču, a glavna nagrada već je dodjeljena osječanki Sari Maksimović za Ljubavnu priču. Održat će se i nacionalni kviz za poticanje čitanja za najmlađe. Detalji o kvizu mogu se pronaći na stranicama Knjižnice grada Zagreba.

U velikim i malim gradovima djelatnici knjižnica potrudili su se osmisliti prigodne sadržaje. U Hrvatskoj knjižnici za slijepe u Zagrebu, učenici će imati priliku upoznati rad knjižnice, Splićani će uživati u večerima poezije dok će Daruvarčani imati izložbu starih leksikona, spomenara i dnevnika.

Što sve mjesec knjige donosi u vašem gradu i knjižnici, tko nudi besplatno učlanjenje, a tko oprašta zakasninu za knjige, najbolje ćete saznati zavirite li u bogato opremljen katalog.

Nek mjesec ljubavi i hrvatske knjige pokrene u svakom malog književnog moljca koji će istražiti književnu okolinu i naučiti nešto novo.

Izvor: Studentski.hr