Unatoč poteškoćama, dodijeljen Oskar znanja!

U zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici dodijeljeni su Oskari znanja 329 darovitih učenika koji su zauzeli tri prva mjesta na 32 državna ili međunarodna natjecanja te njihovim mentorima.

- Dragi učenici, pokazali ste da ste najbolji. Trebalo je mnogo znanja, truda, posvećenosti i mukotrpnog rada da postignete ovakve rezultate. Među vama su najkvalitetniji učenici koji će postati kvalitetni studenti, a potom i znanstvenici.

I zato danas na ovoj svečanosti slavimo znanje jer vi ste predivni mladi ljudi koji zaslužuju naše divljenje. Također, pohvalila bi i mentore koji su učenicima nesebično pomagali - rekla je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković. 

Najveći pljesak dobila su djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca koji su pravi junaci dodjele. Naime, zbog nedostatka sredstava Oskari su ove godine trebali biti ukinuti, međutim, volonteri i donatori spasili su dodjelu. Djeca iz Čakovca preuzela su na sebe dio koji je inače najskuplji, izradu statua. 

- Vi ste najbolje što imamo i to moramo svima pokazati. Vi ste dokaz da Hrvatska ima budućnost - rekao je ministar Vedran Mornar. Poruku vlastima poslao je i Karlo Horvat, predsjednik Nacionalnog vijeća učenika.

- Na ovakvim učenicima nikad ne treba štedjeti. Oskar znanja dokaz je učenicima da se njihovo znanje cijeni - rekao je.

Izvor: 24sata.hr