Google Translate od sada prevodi i fizičke znakove

Google je u svoju Translate aplikaciju ugradio mogućnost prepoznavanja i prevođenja fizičkih znakova ili riječi.

Jednostavan i brz prijevod

Pitate se o čemu je riječ? Stvar je zapravo prilično jednostavna. Recimo da se nalazite u Grčkoj i ne razumijete njihov jezik. Postoje znakovi i riječi s kojima niste upoznati i sve što trebate jest usmjeriti vaš pametni telefon s otvorenom aplikacijom Google Translate prema određenoj površini i na vašem ekranu će se u realnom vremenu učitati prevedeni tekst, razumljiv vama.

Dostupan prijevod na hrvatski

Google je objavio kako je aplikacija dostupna na novih 27 jezika među kojima se nalazi i hrvatski, a ažuriranje je dostupno za iOS i Android uređaje.

Ipak, zasada ne možete očekivati da ćete time prevoditi cijele tekstove, no ako ste u restoranu gdje na meniju nema engleskog jezika, bez problema možete usmjeriti vaš telefon koji će vam sve prevesti.

Video tutorijal

Ako vam je sve to još nejasno, Google je napravio video koji pokazuje kako sve funkcionira, pa tako kada ćete otvoriti aplikaciju i kliknuti na ikonu kamere, aplikacija će od vas tražiti da skinete hrvatski jezik, što biste trebali učiniti, ukoliko želite imati hrvatski prijevod.

Spomenimo i kako je unaprijeđeno prepoznavanje govora.

Izvor: zimo.dnevnik.hr