Prijavljuješ se za Erasmus+? Dođi na seminar!

Erasmus+  je najveći program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, za razdoblje 2014. – 2020. Ovim programom za cijelu Europu u 2016. predviđen je proračun od više od 1,8 milijardi eura, a od toga za Republiku Hrvatsku više od 15 milijuna eura.
 
Raspoloživa sredstva dodjeljuju se javnim natječajem koji je u listopadu 2015. raspisala Europska komisija, a koji je u Republici Hrvatskoj objavila Agencija za mobilnost i programe EU – nacionalna agencija zadužena za provedbu programa Erasmus+.
 
Rokovi za prijavu na program Erasmus+ protežu se od 2. veljače do 4. listopada 2016., ovisno o području prijave i vrsti prijavljene aktivnosti.
 
Kao potporu prijavi projektnih prijedloga, Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na informativno-edukativne seminare s ciljem podizanja kvalitete prijava prema sljedećem rasporedu:
 

 Seminari će se održavati u Zagrebu u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, a sastojat će se od:

  • tematskog dijela s predstavljanjem rezultata provedbe programa Erasmus+, prioriteta, strategija i/ili istraživanja unutar pojedinog područja
  • kvalitativnog dijela s primjerima projekata u provedbi koji se ističu po svojim kvalitativnim obilježjima
  • praktičnog dijela s radionicama za izradu projektnih prijava.

Za sudjelovanje u praktičnom dijelu iz područja općeg, strukovnog i obrazovanja odraslih te područja mladih potrebno je, u okviru prijavnog obrasca, unaprijed prijaviti područje interesa - Ključnu aktivnost 1, 2 ili 3, projektnu temu, problem ili potrebu na koju projekt odgovara te očekivane rezultate.
 
Prijave na informativno-edukativne seminare zaprimaju se putem prijavnog obrasca do 3. prosinca 2015. Broj mjesta je ograničen. Moguće je prijaviti se samo na tematski i kvalitativni dio te dodatno na radionički dio.

Za dodatne informacije obratite se na: AMPEU.seminari@mobilnost.hr