Maturantica čakovečke gimnazije upisala Harvard

Maturantica čakovečke Gimnazije Josip Štolcer Slavenski uspjela je proći mukotrpnu proceduru i upisati se na prestižni Harvard. I to ne samo upisati, nego i dobiti cjelovitu stipendiju. Time je postala prva Međimurka s takvim rezultatom, te su na nju u njenom kraju posebno ponosni, prenosi net.hr.

Iva Ružić, maturantica čakovečke Gimnazije Josip Štolcer Slavenski prva je Međimurka koja odlazi studirati na ugledni Harvard i to s punom stipendijom, piše Emeđimurje.

Iva je prošla tešku proceduru kako bi se uopće uspjela upisati na prestižni fakultet. Prvo ju je škola, koja inače godinama surađuje s Harvardom, kandidirala, a potom je prošla poprilično tešku proceduru. Položila je američku maturu u Zagrebu, ispit za strane govornike engleskog jezika, te je prijavila i svoj rad s područja filma kojim se bavila u posljednjih osam godina.

Ljubav prema prirodnim znanostima i filmu

Ipak, glavni predmeti na četverogodišnjem studiju su joj prirodne znanosti, fizika i tehnički, dok je film uzela kao sporedni kolegij. “Imala sam prilike baviti se kroz srednju školu od društvenih znanosti, prirodnih, do organizacije same dobrote preko Vijeća učenika što mi je jedno od najvrijednih iskustava koje sam stekla i na fakultetu su to prepoznali”, prokomentirala je Iva, koja kaže kako joj intervju s fakultetom nije bio bauk te da su joj posebno zanimljiva bila retorička pitanja. Na posljednje, gdje se vidi za 10 godina, odgovorila je željom da završi magisterij, a možda i doktorat.

No, na njen uspjeh, Međimurci su ponosni već sad što potvrđuje i čakovečki gradonačelnik.

“Uopće ne sumnjam u njezin budući uspjeh i da će dalje tako nastaviti u svom budućem obrazovanju. Prije svega smatram da je to uspjeh nje same, njezinog predanog rada i učenja”, kazao je Stjepan Kovač dodajući da je ponosan i na činjenicu da profesori u manjoj sredini svojim radom mogu doprinijeti da njihovi učenici postignu tako velike rezultate.