Coca-Cola HBC Hrvatska odabrala prve pripravnike u sklopu programa za razvoj talenata i karijere

Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska odabrala je pripravnike u sklopu svojega novog pripravničkog programa Uči, zalaži se, iskaži se! Na natječaj za Coca-Colin pripravnički program pristigle su ukupno 362 prijave iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, na temelju kojih je odabrano šestero kandidata, dvoje iz Bosne i Hercegovine te četvero iz Hrvatske, koji će provesti godinu dana radeći i učeći u jednoj od najdinamičnijih tvrtki. 

 „Vrlo smo zadovoljni odazivom na naš novi program kojemu je cilj privlačenje i razvoj talenata u svim trima zemljama. Iznimno visoko zanimanje i broj prijava pokazuje da smo prepoznati kao poželjan poslodavac te mjesto koje mladim ljudima uz najviše standarde omogućuje usvajanje novih znanja i iskustava, ali i pruža mogućnost mobilnosti kao jednoga od preduvjeta za izgradnju uspješne karijere. Programom želimo pridonijeti većoj zaposlenosti mladih ljudi te skrenuti pozornost na važnost kontinuiranoga učenja, na što smo i sami izrazito usmjereni″, izjavila je  glavna direktorica Maria Anargyrou-Nikolić.    

Pripravnici su na natječaju odabrani temeljem selekcijskoga sustava i raspoređeni su u Odjel za ljudske potencijale, Odjel za financije, Odjel za marketing te Odjel za prodaju. Uz jednogodišnji ugovor i punu pripravničku plaću pripravnici će na samome početku proći uvodni program za zaposlenike, koji obuhvaća upoznavanje različitih funkcija unutar tvrtke i rad na terenu. Također, u sklopu programa imat će priliku raditi na međuodjelnim projektima te steći širu sliku o tvrtki i njezinu poslovanju te različitim poslovnim procesima. 

Podsjetimo, tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska, članica Skupine Coca-Cola Hellenic, u prosincu prošle godine pokrenula je pripravnički program otvarajući mladim, fakultetski obrazovanim osobama priliku za zapošljavanje u području marketinga, financija, prodaje, upravljanja operativnim poslovima i ljudskim potencijalima. 

I u sljedećim godinama tvrtka će nastaviti s programom odabira i razvoja mladih talenata putem svojih aktivnosti i pripravničkoga programa kako bi mladim ljudima pružila priliku za učenje i rad. Više informacija o pripravničkome programu dostupno je na službenim mrežnim stranicama programa