Angelina Jolie postaje profesorica na sveučilištu

Glumica Angelina Jolie, posebna izaslanica Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice, imenovana je gostujućom profesoricom na uglednom London School of Economics (LSE), objavilo je sveučilište. Amerikanka je jedna od četvero novih gostujućih profesora koji će pridonijeti programu novog studija o ženama, miru i sigurnosti kojim se želi promovirati jednakost spolova i pomoći ženama pogođenima sukobima u čitavom svijetu.

Oduševljena sam osnivanjem tog programa”, rekla je Angelina u priopćenju.

“Nadam se da će i druge sveučilišne institucije slijediti taj primjer jer je od vitalne važnosti da proširimo raspravu o načinu unapređenja ženskih prava i prekidu nekažnjavanja zločina koji disproporcionalno pogađa žene, poput seksualnog zlostavljanja u sukobima”, dodala je Jolie.

Među imenovanima je i nekadašnji britanski ministar vanjskih poslova William Hague. On je 2010. s Angelinom Jolie pokrenuo inicijativu o prevenciji seksualnog zlostavljanja u sukobima.

Gostujući profesori održavat će predavanja, sudjelovati u radionicama i javnim događanjima, objavila je London School of Economics.

Studenti će se moći upisati na program LSE-a za žene, mir i sigurnost od kolovoza.

Izvor: 20minuta