Dan otvorenih vrata na Visokom učilištu Algebra

Visoko učilište Algebra poziva sve zainteresirane buduće studente preddiplomskih studija računarstva, multimedije i digitalnog marketinga, kao i sve pojedince koji žele saznati nešto novo o digitalnom sektoru i tehnološkim trendovima, da posjete Dan otvorenih vrata, koji će se odvijati u utorak, 5. srpnja 2016. od 12:00 pa sve do 19:00. Od 16:00 sati počinju i besplatna predavanja iz popularnih tehnološko-digitalnih tema, dok se potpuni raspored i prijavnica nalaze na službenim stranicama Algebre.

Glavni gost ovogodišnjeg Dana otvorenog vrata francuski je znanstvenik Gérard Berry, član Francuske akademije znanosti. Berry u svojoj biografiji ima značajna postignuća na području informatike i matematike, uključujući i osmišljavanje programskog jezika Estrela, a u Zagreb dolazi u organizaciji Veleposlanstva Republike Francuske. Tema njegova predavanja bit će "Kako i zašto informatika okreće svijet naglavačke", s naglaskom na revoluciju u industriji, komunikacijama, transportu, medicini, zabavi i mnogim drugim područjima. 

U nastavku programa Dana otvorenih vrata, gosti-predavači dotaknut će, kroz dinamična predavanja, neke od najaktualnijih današnjih tema u svijetu tehnologije. Predstavnici tvrtke DOK-ING pričat će o industrijskim robotima današnjice i sutrašnjice; Predrag Šuka, nastavnik na Visokom učilištu Algebra, pokazat će kako je njegov tim radio na atraktivnim 3D vizualizacijama za nedavno prikazivanu seriju "Republika"; Dragan Petric, izvršni urednik časopisa Bug, studentima i učenicima će ukazati na prilike koje se otvaraju kroz natjecanje "Idea Knockout" i aktivno sudjelovanje na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike, CES u Las Vegasu, USA.

"Idea Knockout" je projekt koje podupiru Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Visoko učilište Algebra, a koje je ove godine za svoje studente organiziralo i terensku nastavu u kalifornijskoj Silicijskoj dolini, za vrijeme trajanja CES-a.

"Tijekom Dana otvorenih vrata Visokog učilišta Algebra budući studenti imat će priliku upoznati se s našim izrazito hvaljenim načinom studiranja, temama koje ih čekaju tijekom studija i nekim od predavača, kao i općenito s tim kako izgleda studij na najbolje ocijenjenom stručnom studiju u Hrvatskoj.

Za buduće studente koji su zainteresirani za studije iz područja računarstva, multimedije ili digitalni marketing, ovo je najbolja prilika da sve informacije – uključujući one o mogućnostima nastavka dijela studija u Irskoj u sklopu međunarodne suradnje s Griffith Collegeom – dobiju na jednom mjestu", naglasio je Stjepan Werft, voditelj prijavnog ureda Visokog učilišta Algebra.