Tri razloga zbog kojih biste danas trebali popiti kavu

Mnogi od nas u šali kavu nazivaju eliksirom života. Ona nas razbuđuje i ne znamo kako bismo bez nje preživjeli radni dan, ali i onaj slobodni volimo si zasladiti s jednom kavicom. Međutim, kava je puno više od ‘razbuđivača’. U nastavku pročitajte koje su njezine prednosti i kako još djeluje na nas.

1. Miris kave instantno poboljšava raspoloženje. Istraživači s nacionalnog sveučilišta u Seulu otkrili su da sama izloženost mirisu kave mijenja proteine u mozgu povezane sa stresom i pozitivno utječe na naše raspoloženje.

2. ‘Naoštrava’ um. Kofein će vas razbuditi, ali i potaknuti vaš mozak da bude učinkovit. Kada popijete kavu, većina vaših funkcija se poboljšava. Brže reagirate, pažljiviji ste, moć logičkog rasuđivanja je veća, a to su funkcije koje se povezuju s inteligencijom.

3 . Idealan je dodatak vašoj beauty rutini. Ako ste ljubitelj turske kave, ne bacajte talog koji ostaje na dnu nego ga iskoristite. Napravite piling tijela ili pak piling tjemena prije nego što nanesete šampon. To će vašoj kosi dati poseban sjaj. Napomena za plavuše – kava može ostaviti tamnije tragove na vašim vlasima, ali oni se brzo ispiru.

Izvor: LikaClub