Pogodnosti produktivnih jutarnjih rutina

Postoji nekoliko osnovnih stvari uspješnih i produktivnih jutarnjih rutina. Problem nastaje kada se ljudi ne doživljavaju kao 'jutarnji tipovi' i na taj način stvaraju svojevrsnu prepreku za maksimalno iskorištavanje početka dana.

Ako se i sami ne percipirate kao osobu kojoj je jutro najproduktivniji dio dana, u nastavku pročitajte nekoliko praktičnih koraka koji će to promijeniti:

Koncentrirajte se na stvaranje zdravih i pozitivnih navika

Profesor Martin Hagger ističe kako kreiranje jutarnje rutine može biti vrlo učinkovit način za uspostavu pozitivnih životnih navika. Koncentriranje na jutarnje rutine može biti od pomoću prilikom 'reguliranja' ophođenje and kreiranje obrazaca ponašanja koji se mogu iskoristiti tijekom cijelog dana. Također, na ovaj način ćete učinkovito strukturirati rutinu.

Planirajte unaprijed

Jako je dobro pripremiti se za idući dan navečer. Dakle, uzmite si vremena, pripremite odjeću, ispeglajte hlače/košulju kako biste uspješno optimizirali jutarnju rutinu.

Budite se i idite spavati u isto vrijeme svaki dan

Konzistentnost je ključna za uspješnu implementaciju dnevne rutine. Najvažnije je uspostaviti bioritam tako da svaki dan idete spavati i budite se u isto vrijeme. Ovo će s vremenom utjecati na vašu psihu i povećati učinkovitost u izvršavanju svakodnevnih zadataka. 

Izvor: lifehack