11. generacija polaznika Instituta za menadžment uspješno završila obrazovne programe

U četvrtak u hotelu Palace okupila se 11. generacija polaznika Instituta za menadžment na svečanoj dodjeli diploma. Više od 70-tak polaznika koji su uspješno završili obrazovne programe kao što su  Voditelj projekata za Eu fondove, Projektni menadžer, Voditelj kontrolinga, Voditelj ureda, Knjigvođa, Voditelj anbave, Porezni specijalist mogu svoja zvanja upisati u radne knjižice.  

Svake godine obrazovne programe na Institutu za menadžment pohađa više od 200 polaznika. Obrazovanje je najutjecajniji faktor ekonomskog razvoja, a  investiranje u ljudski kapital i obrazovanje od temeljnog je značenja za ekonomski rast istaknula je  ravnateljica Tajana Pernar u pozdravnom govoru. U Hrvatskoj postotak uključenosti stanovništva u dobi od 25 do 65 manji je od 3% što je ispod prosjeka Europske unije.

Za usporedbu, u Švedskoj i Danskoj više od 30% polaznika odrasle dobi uključeno je u neki oblik obrazovanja odraslih. Poražavajuća je i statistika koja govori da još uvijek velik broj ljudi nema završenu srednju školu, a ravnateljica je anjavila i nove projekte Instituta za menadžment.

Prvi tjedan u studenom  počinje nastava za 12. generaciju polaznika pa se još uvijek stignete priključiti na neki od obrazovnih programa. Sve o početku nastave možete vidjeti na EduCentru