NCCVO izdao aplikaciju koja pomaže u pripremi za državnu maturu

Državna matura je pred vratima, a odličan način provjere vlastitog znanja i razine pripremljenosti za taj važan ispit, rješavanje je zadataka koji su se na maturi pojavljivali prijašnjih godina. Jedan od načina na koje možete pristupiti prijašnjim ispitima nova je aplikacija koju je izdao Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Početkom lipnja dio hrvatskih maturanata naći će se pred najvažnijim ispitom do sada – državnom maturom. Većina je s učenjem već započela, a taj proces mogla bi vam olakšati i aplikacija koju je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

'Mobilna aplikacija Državna matura sadržava ispitne zadatke zatvorenoga tipa. Zadatci su preuzeti iz ispita koje je polagalo više od 500 pristupnika i koji su provedeni u ljetnom i jesenskom roku u školskim godinama 2012./2013., 2013./2014., 2014./2015. i 2015./2016. To su ispiti iz Hrvatskoga jezika (viša i osnovna razina), Matematike (viša i osnovna razina), Engleskoga jezika (viša i osnovna razina), Fizike, Biologije, Politike i gospodarstva, Psihologije, Kemije, Informatike, Njemačkoga jezika (viša i osnovna razina), Povijesti, Likovne umjetnosti, Sociologije i Geografije,' stoji u priopćenju Nacionalnog centra. 

Uskoro će aplikacija, poručuju iz NCVVO-a, sadržavati i zadatke iz ostalih predmeta. 

'Svrha je aplikacije pripremiti pristupnike za ispite državne mature. Aplikacija olakšava učenje i ponavljanje srednjoškolskoga gradiva i odmah ispravlja odabrani odgovor te obavještava je li odabrani odgovor ispravan ili neispravan. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja zadržava pravo dopune sadržaja ispitnih zadataka. Aplikacija nije dostupna za Androide 4.4 i starije verzije,' obavještavaju iz NCVVO-a. 

Ovu korisnu aplikaciju možete preuzeti putem ovog linka ukoliko imate uređaj s Android sustavom, odnosno putem ove poveznice ako koristite uređaj s iOS sustavom.

Izvor: srednja.hr

Fotografija: ncvvo