Poruka u boci pronađena nakon 29 godina

Kada je osmogodišnja Miranda Chavez 1988. godine bacila bocu s porukom u Atlantski ocean na plaži Edisto u Južnoj Karolini, nije ni slutila da će njezinu poruku netko uistinu i pronaći.

No, boca je otplutala stotinjak kilometara dalje duž atlantsku obalu sve do otoka Sapelo u američkoj saveznoj državi Georgiji. Ondje ju je pronašao David Humphries koji je sa svojom suprugom Lindom sudjelovao u čišćenju lokalne plaže, a ona je potom njihovo otkriće objavila na Facebooku.  

Poruku je objavila u nadi da će pronaći sada 37-godišnju ženu koja ju je napisala prije točno 29 godina, odnosno 28. rujna 1988. godine. Djevojčica je u poruci tada napisala svoje ime i prezime te koju školu pohađa. Ostavila je i svoju adresu te poručila onome tko pronađe bocu s porukom da joj se javi.

Iako je Linda pokušala pronaći osobu koja stanuje na navedenoj adresi, ta kuća ondje više nje postoji. Zbog toga je pomoć odlučila potražiti putem Facebooka, a u svom je naumu i uspjela.

'Tko bi pomislio da će ta boca opstati sve ove godine. Nevjerojatno je kako te nešto tako maleno, bez obzira na to što ti se trenutačno događa u životu, može vratiti u djetinjstvo i u jedno od najljepših vremena u životu', rekla je sada 37-godišnja Miranda Chavez.

Izvor: Vecernji.hr