Zagrebačka škola ekonomije i managementa

O nama

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je poslovna škola koja se nalazi u povlaštenom klubu od 5% AACSB akreditiranih poslovnih škola na svijetu. AACSB akreditacija jamči svim postojećim i budućim studentima ZŠEM-a vrhunsku kvalitetu studiranja te visoke standarde, što dodatno potvrđuje i činjenica kako su istoimenu akreditaciju osnovali fakulteti poput Yalea, Harvarda i Berkleyja. Dodajmo još k tome da ZŠEM prema Eduniversalu od 2018. godine dobiva priznanja za najbolju poslovnu školu u Hrvatskoj. ZŠEM je uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu i izlistan je među top 60 MBA u Europi prema QS Global MBA rankingu. Rangiranje QS-a počiva na ocjenama 200.000 akademika koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta, te 20.620 poslodavaca koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumna pojedinih studija koji se zapošljavaju u gospodarstvu.

Od drugih visokih škola izdvajamo se po međunarodnoj suradnji koju smo razvili sa 140 partnerskih sveučilišta diljem svijeta gdje naši studenti odlaze na međunarodne razmjene. Veliki naglasak stavljamo i na praktičnu nastavu te na suradnju s poslovnom zajednicom. Stručne prakse kao obvezni element svih naših studija omogućuju studentima primjenu naučenog na stvarnim poslovnim procesima. Upoznavanje poslovnih procesa od iznimne je važnosti za studente već tijekom studija.

Uspješnost ZŠEM-a najbolje pokazuje razvoj studenata po završetku studija. Prateći uspjeh svojih alumnia može se reći da je ZŠEM odlično predstavljen u akademskoj, ali i u poslovnoj zajednici. O uspješnosti zapošljavanja ZŠEM-ovih studenata govori statistika koja pokazuje da svega 94% studenata pronalazi posao tijekom ili kroz godinu dana po završetku studija.

Studijski programi:

Preddiplomski studiji (240 ECTS):

  • Studij ekonomije i managementa
  • Studij poslovne matematike i ekonomije

Diplomski MBA program (60 ECTS)

Doktorski studij poslovne administracije (DBA)

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.