Upravljanje financijskim rizicima

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 7 sat(i)
EduCentar cijena: 219,01 EUR
+ PDV
240 EUR -

Naziv: Mirakul edukacijski centar

Kategorija: Poslovna edukacija Kategorija: Tečajevi

Opis

TRINOM, Strojarska cesta 24, Zagreb

8. prosinca 2023. (09:00 - 16:00 h)

Upravljanje financijskim rizicima pruža neophodno menadžersko znanje za preživljenje u nesigurnom i nepredvidivom poslovnom okruženju.

Problem nelikvidnosti je već dugi niz godina u Hrvatskoj značajni ograničavajući faktor u gospodarstvu, bržem oporavku i rastu. Njegovi korijeni su samo djelomično ekonomski a u značajnoj mjeri su sociološki i reflektiraju nizak nivo etike poslovanja.

Trendovi pokazatelja likvidnosti ukazuju da je pred velikim brojem poslovnih subjekata izazov financijskog restrukturiranja kojim će poboljšati likvidnost i solventnost, te kvalitetu novčanog toka. No, pronalaženje načina za poboljšanje likvidnosti u poslovanju poduzeća nije jednostavno. Postoje razni modeli i alati koje će te usvojiti na seminaru ‘Upravljanje financijskim rizicima’, a koje je potrebno razumjeti te adekvatno primijeniti i povezati u dobar sustav za upravljanje likvidnošću. Odabir modela i alata ovisan je djelatnostima, osobinama poslovnog subjekta, tržišnoj poziciji, povijesnim rezultatima, planovima za budućnost, i drugim kriterijima i okolnostima iz internog i eksternog okruženja.

U uvjetima gospodarske krize ili stagnacije, često dolazi do zastajanja u prodaji, nelikvidnost raste a rentabilnost pada i suočavamo se s financijskim rizicima. Poduzetnici često u takvim situacijama pokušavaju probleme rješavati reaktivno i agresivno. Izlažu se nekontroliranoj prodaji, brzopletoj promjeni poslovnih politika i ponašanja prema kupcima, i time povećavaju rizike sinergijskih učinaka nenaplativosti potraživanja i/ili padu lojalnosti kupaca.

Specijalistički seminar Upravljanje financijskim rizicima dio je naprednog programa usavršavanja u području financija: Financijska Akademija.

Predavač: Nikola Nikšić, CMC

Mjesto održavanja predavanja i radionica: TRINOM, Strojarska cesta 24, Zagreb.               

Sadržaj seminara:

  • Pojam likvidnosti, pokazatelji kojima se očitavanjem podataka iz temeljnih financijskih izvještaja mjeri likvidnost, financijska snaga i bonitet.
  • Kako se izrađuje izvještaj o novčanom tijeku indirektnom metodom korištenjem podataka iz bilance stanja i računa dobiti i gubitka? Kako se analiziraju informacije iz višegodišnjih izvješća i ocjenjuje kvaliteta novčanog tijeka?
  • Financijsko planiranje, planiranje ulaganja i izvora sredstava
  • Planiranje troškova i ulaganja te mjerenje očekivane financijske uspješnosti ulaganja
  • Izrada financijskog plana (budžeta) – račun dobiti i gubitka, bilanca stanja, novčani tok
  • Kako se planira i provodi financijsko restrukturiranje?
  • Upravljanje novčanim tokom (novčani proračun, slobodan novčani tok, izračun novčanog jaza)
  • Modeli i alati prevencije i zaštite naplativosti potraživanja (segmentacija, upravljanje portfeljem postojećih i potencijalnih  kupaca, kolaterali)

Cilj seminara Upravljanje financijskim rizicima:

Cilj seminara je kroz dijalog i vježbe upoznati polaznike kako se izrađuje izvješće o novčanom tijeku i kako se očitavaju informacije koje pruža, kako se procjenjuju financijski rizci i ocjenjuje likvidnosti, kako se izrađuju financijski planovi restrukturiranja i kako se donose odluke o investiranju i financiranju.

Ciljna skupina polaznika:

Poduzetnici i manageri, djelatnici u računovodstvu i financijskim odjelima, investicijski i financijski analitičari, investicijski savjetnici, risk manageri i analitičari, poslovni konzultanti, projekt manageri te financijski stručnjaci.

KOTIZACIJA:

Redovna cijena seminara:

  • 240,00 € (1.808,28 kn) + PDV

Promotivna cijena za rane uplate:

  • 219,00 € (1.650,06 kn) + PDV

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.


U slučaju više zainteresiranih polaznika unutar organizacije, u mogućnosti smo ponuditi InHouse radionicu prilagođenu primjerima iz poslovanja klijenta. Uz sam trening provodimo pripremne i popratne aktivnosti, a vrijeme edukacije i lokaciju prilagođavamo klijentu.


Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara. Redovnim studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.


Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara.
Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.