Komercijalist

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 9 mjesec(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Studium

Kategorija: Tečajevi

Opis

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu završetkom programa:

  • Osposobiti polaznike za rad s robom, upoznati sa širokim asortimanom robe s ekonomskog i  tehničko-tehnološkog stajališta
  • Steći komunikacijsku kompetenciju u svim kategorijama komuniciranja, tj. u pisanim, verbalnim i neverbalnim komunikacijama i širokom području primjene, od općeg do specijaliziranog – komercijalnog područja djelovanja.
  • Osposobiti polaznika za samostalno obavljanje prometa robe.
  • Postupnim učenjem stručno-teoretskog dijela iz područja računovodstva svladati i razumjeti druge sadržaje iz trgovačko-komercijalne struke i osposobiti za pravilno donošenje odgovarajućih odluka u profilu zanimanja komercijalist.
  • Razviti pozitivna razmišljanja o poduzetništvu i poduzetnicima kao temelju i nosiocima gospodarskog, a time i sveukupnog razvoja RH, te razviti kreativno razmišljanje i osposobiti za samostalan ili timski rad u realizaciji poduzetničkih aktivnosti u okviru omogućenih poduzetničkih sloboda.
  • Osposobljavanje polaznika za samostalno rješavanje određenih pravnih problema u svezi komercijalnog poslovanja u trgovačkim društvima
  • Upoznati sa pojmovima iz područja opće psihologije, koji će se  moći koristiti i u osobnom i u profesionalnom životu, te osposobiti da se kritičkim propitivanjem vlastitih doživljaja, znanja i stavova kritički procjenjuju međusobne odnose ljudi s kojima žive i rade, te adekvatno reagiraju u različitim socijalnim situacijama potičući pozitivan odnos prema sebi i okolini.
  • Razviti kod polaznika smisao za suvremeno pristupanje tržištu, te ih osposobiti za samostalno obavljanje marketinških aktivnosti.
  • Osposobljavanje za uspješan izbor vrste transporta , ovladavanje tehnikom špediterske djelatnosti i tehnikom osiguravanja robe u transportu u opsegu primjerenom komercijalnim poslovima.
  • Osposobiti polaznike za uspješno obavljanje vanjskotrgovinskih poslova kroz stjecanje osnovnih teorijskih i praktičnih znanja o vanjskoj trgovini.
  • Osposobiti za samostalno svladavanje svih radnih procesa u prodavaonici, poslova vezanih uz skladišno poslovanje i otpremu robe kroz praćenje odnosa u distribucijskom kanalu, za obavljanje komercijalnih poslova kroz osnivanje i vođenje poslovanja tvrtke i simulaciju poslovanja, kako bi polaznici kroz poslovne situacije bolje razumjeli osnove tržišnog gospodarstva i poduzetništva, te razvili poduzetnički duh i osposobili za samostalne poduzetničke pothvate kroz primjenu kreativnih i inovativnih tehnika i izradu poslovnog plana.
  • Razviti kod polaznika osobine bitne za zanimanje komercijalist – etičnost, ljubaznost, takt, poduzetnost, brzinu, točnost, istrajnost, dosljednost, logiku razmišljanja, osjećaj odgovornosti prema poslu, primjenu stečenog znanja, te osposobiti polaznika za samostalno obavljanje komercijalnih poslova uz primjenu teorijskih znanja i praktičnih vještina vezanih uz poslovanje prodavaonice, skladišno poslovanje, poslove uvoza i izvoza robe, transporta robe, dokumentacije kupoprodaje i ostalih komercijalnih poslova vezanih za ustroj trgovačkog društva prema komitentima i institucijama države u unutarnjoj i vanjskoj trgovini, te da znanju obveze i propise u svezi toga.

Uvjeti za upis:

U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje komercijalista može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu i najmanje 15 godina života. 

Za upis u program prekvalifikacije za zanimanje komercijalist polaznik mora imati 18 godina i završenu srednju školu.

Za polaznike koji se upišu u program prekvalifikacije izvršit će se uvid u svjedodžbe te nastavne planove i programe vrste škole koju su prethodno završili. Pri tom uvidu utvrditi:

  • razlike i dopune opće obrazovnih sadržaja koje polaznik treba polagati
  • razlike i dopune strukovnih sadržaja koje polaznik treba polagati
  • praktični dio nastave koju polaznik treba obaviti

Prije početka izvođenja nastave svaki polaznik dobiva Odluku o razlikovnim i dopunskim ispitima, iz kojeg je vidljivo koji mu se predmeti priznaju i koje obveze ima u svezi svladavanja programa prekvalifikacije.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.