Preddiplomski stručni studij: graditeljstvo

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Tehničko veleučilište u Zagrebu

Kategorija: Fakulteti

Opis

Studij graditeljstva na TVZ-u izvodi se, prateći razvoj i nove smjerove u graditeljstvu, već preko 50 godina. Od 2006. godine trogodišnjem preddiplomskom studiju dodali smo diplomski studij, koji su upisali mnogi inženjeri s već bogatim iskustvom iz vođenja gradilišta, projektiranja, vođenja građevinskih tvrtki i slično te svojom zrelošću obogatili studij.
Studij svojim programom udovoljava sve izraženijim zahtjevima poput podizanja energetske učinkovitosti, štednje energije, podizanja sigurnosti sustava od poplava, sprečavanje pojava klizišta i slično. Studij je tako namijenjen osobama koje žele razvijati svoje stvaralaštvo i raditi na originalnim projektima te se kontinuirano usavršavati.
S dragocjenom tradicijom te kontinuiranim osuvremenjivanjem i uvođenjem novih sadržaja pa i novih usmjerenja, ovaj studij prati razvoj struke i priprema studente za rad odmah nakon završetka studija – i u budućnosti. Kvalitetu studija dokazuju mnogi završeni studenti svojim svakodnevnim radom.

ISHODI STUDIJA I STEČENO ZVANJE

Stručni studij graditeljstva traje tri (III) akademske godine kroz šest (VI) semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i zvanje stručnog/ne prvostupnika/ce (baccalaureus) inženjera/ke građevinarstva (bacc. ing. aedif.).

SMJEROVI I UPISNE KVOTE

Preddiplomski studij graditeljstva trogodišnji je studij koji vodi prema diplomi stručnog prvostupnika inženjera građevinarstva. U pripremi studija i izvedbi nastave, osim zaposlenika TVZ, sudjeluju i vanjski suradnici – zaposlenici građevinskih tvrtki, te se u suradnji s njima značajan dio nastave provodi kroz terensku nastavu i stručnu praksu.

Prva godina studija bazira se na upoznavanju s osnovama građevinske statike, matematike, građevinskih materijala, elemenata zgrada te geologije. Na drugoj godini uvode se konstruktivni, geotehnički i predmeti niskogradnje, te predmeti poput Građevinskih strojeva i Terenske nastave u sklopu koje studenti odrađuju 1. stručnu praksu na gradilištu. Za posljednju godinu studija biraju između četiri usmjerenja:
Građevinsko poduzetništvo,
Niskogradnju,
Okoliš u graditeljstvu,
Visokogradnja.

Upisne kvote se nalaze na niže navedenom linku:
https://www.postani-student.hr/Ucilista/Default.aspx

KARIJERA

U sklopu Završnog rada odrađuje se 2. stručna praksa te smatramo da su naši prvostupnici sa završetkom studija osposobljeni za rad u struci.
Preddiplomski stručni studij graditeljstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu orijentiran je na građevinsku struku – kroz stručne prakse te specifična znanja naših zaposlenika i vanjskih suradnika. Posebno smo ponosni na vrhunsko opremljeni Laboratorij za materijale u kojem samostalno istražujemo i mjerimo fizikalna i mehanička svojstva građevinskih materijala.
Od akademske godine 2015./2016. organiziran je i izvanredan preddiplomski stručni studij koji omogućuje zaposlenim studentima pohađanje nastave u poslijepodnevnim satima tijekom radnog tjedna, iznimno i subotom.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Nastavni plan i program redovnog i izvanrednog preddiplomskog stručnog studija graditeljstva je jednak. Razlika je isključivo u terminu održavanja nastave.
Nastave na svim studijima odvija se od ponedjeljka do subote u jutarnjim i/ili popodnevnim satima sukladno prostornim mogućnostima Veleučilišta.

Nastavni plan

UVJETI UPISA

Tehničko veleučilište u Zagrebu upisuje redovne ili izvanredne studente na sve svoje preddiplomske stručne studije isključivo putem Nacionalnog sustava za upis na Visoka učilišta. Sve informacije o uvjetima upisa i kvotama možete pronaći na www.postani-student.hr.

STUDENTSKA SLUŽBA

Studentska služba nalazi se na lokaciji Većeslava Holjevca 15.

telefon: 01/ 5595 465

telefon: 01/ 5595 451

e-mail: iva.rebic@tvz.hr

e-mail: ivana.novak@tvz.hr

(napisati JMBAG, studij, te godinu studija prilikom slanja upita)

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.