Međunarodno poslovanje - preddiplomski stručni studij

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 4 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit
Kategorija: Tečajevi Kategorija: Fakulteti Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

U suvremenom poslovnom svijetu u kojem mnoge kompanije posluju globalno stručnjaci upoznati s konkurentnošću i uvjetima na globalnom tržištu vrlo su traženi. Četverogodišnji preddiplomski stručni studij međunarodnog poslovanja koji se izvodi na RIT Croatia u Zagrebu studentima osigurava izvrsno poznavanje i razumijevanje ekonomije i međunarodnoga strateškog menadžmenta.

http://www.croatia.rit.edu/images/upload/International%20Business/marija.jpg

Struktura studija

Studij kroz teorijska znanja i stručnu praksu studente priprema za suočavanje s poslovnom kompleksnošću i rješavanje problema na dinamičnome globalnom tržištu. Naglasak se stavlja na kolegije kao što su: Međunarodna ekonomija, Međunarodno poslovanje, Strategije u međunarodnom poslovanju, Financije na globalnom tržištu te Međunarodni marketing. Studij je osmišljen tako da studentima pruži poseban uvid u globalno poslovno okruženje. Proučavaju se politički, pravni, ekonomski i tehnološki konteksti međunarodnog poslovanja.
Više informacija o izvedbenom planu studija možete pronaći OVDJE.

Studij studente osposobljava za:

 • upravljanje malim i srednjim poduzećima
 • organiziranje i upravljanje različitim organizacijama 
 • uspješno vođenje međunarodnih projekata
 • planiranje i izvođenje poslovnih planova i strategija za globalno tržište
 • upravljanje financijama i računovodstvom na globalnom tržištu
 • razvoj i oblikovanje usluga i proizvoda te njihovo lansiranje na globalno tržište
 • izradu i implementaciju marketinških planova za međunarodno tržište
 • primjenu informacijske tehnologije u poslovnim procesima
 • primjenu mikro i makro ekonomskih principa u poslovanju
 • donošenje poslovnih odluka utemeljenih na statističkim podacima
 • razumijevanje globalne poslovne problematike, rizika i izazova s kojima se tvrtka susreće na globalnom tržištu

http://www.croatia.rit.edu/images/upload//medjunarodno-poslovanje.jpg

Razvit ćete menadžerske i liderske vještine 

Osim vještina poslovnog upravljanja, poput strateškog planiranja, vođenja timova, upravljanja vremenom i unaprjeđivanja organizacijskih vještina, studenti tijekom studija razvijaju komunikacijske i prezentacijske vještine, stječu samopouzdanje i uvjerljivost pri javnim nastupima, uče tečno komunicirati na poslovnom engleskom jeziku, samostalno rješavati probleme te razmišljati na inovativne i kreativne načine.

Pripremit ćemo vas za poslovne izazove u stvarnom svijetu

Studij je usredotočen na praktično osposobljavanje studenata. S ciljem stjecanja potrebnog profesionalnog iskustva, studenti u tvrtkama odrađuju 800 sati obvezne stručne prakse (dio sati treba imati međunarodnu komponentu). 

Kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije 

Program Međunarodno poslovanje zadovoljio je visoke međunarodne standarde obrazovanja o čemu svjedoče akreditacije uglednih organizacija The Middle States Association of Colleges and Schools i The Middle States Commission on Higher Education. Godine 1988. prestižnu akreditaciju dodijelila mu je ugledna organizacija AACSB International, The Association to Advance Collegiate Schools of Business. AACSB International najstarije je globalno akreditacijsko tijelo u poslovnom obrazovanju i računovodstvu, organizacija koja je akreditacije dodijelila samo 681 poslovnoj školi diljem svijeta. Osim toga, U.S. News & World Report: Best Colleges svrstao je studijske programe RIT-a među 5 % najuglednijih na zahtjevnoj i prestižnoj ljestvici akademskog obrazovanja u SAD-u.

Međunarodno priznata američka diploma

Po završetku studija našim studentima dobivaju dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu koju dodjeljuje od jednog od vodećih američkih sveučilišta Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju im dodijeljuje RIT Croatia. Iskustva su pokazala da američka diploma našim diplomantima otvara dodatne mogućnosti i povećava im šanse da pronađu dobar posao na tržištima diljem Europske unije i svijeta.

Pošalji upit za program