Dentalni asistent / asistentica - stjecanje SSS i prekvalifikacije

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1672 sat(i)
EduCentar cijena: 36.000 kn
Kategorija: Tečajevi

Opis

 

prikuplja
PREDPRIJAVE
ZA UPIS POLAZNIKA U PROGRAME OBRAZOVANJA ODRASLIH

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent (m/ž)

 

Ukoliko ste pristalica cjeloživotnog učenja i želite raditi u dentalnom timu kao dentalni asistent / asistentica na pravom ste mjestu!!! Učilište Ambitio provodi obrazovne programe kojima možete ostvariti preduvjete za rad u ordinaciji dentalne medicine kao dentalni asistent / asistentica.

Stjecanje preduvjeta za dobivanje dozvole za rad u Hrvatskoj na radnom mjestu dentalnog asistenta / asistentice moguće je svladavanjem programa za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalnog asistenta / asistentice!

Osobe koje nemaju prethodno završenu srednju školu iz sektora zdravstva i socijalne skrbi zanimanje dentalni asistent / asistentica mogu steći svladavajući program stjecanja srednje stručne i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica koje provodi Učilište Ambitio.

Uvjeti za upis:

U program stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje dentalni/a asistent/ica može se upisati osoba s navršenih petnaest godina života i završenom osnovnom školom. 

U program prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica  može se upisati osoba koja ima završenu srednju školu i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova.

Prekvalifikacija i stjecanje srednje stručne spreme – za nezdravstvena zanimanja

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica provodi se po programu odobrenom od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, a izrađen je na temelju nacionalnog strukovnog kurikuluma odnosno Standarda kvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica.

Završetkom programa prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent / asistentica polaznici stječu:

  • Svjedodžbu Republike Hrvatske o položenim predmetnim ispitima i novo zanimanje dentalni asistent / asistentica uz zadržavanje prethodno stečenog zanimanja
  • osposobljenost za CPR-AED postupke koji se odnose na osnovne procedure kod oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje s automatskim defibrilatorima

Program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave u ukupnom trajanju od 2 760 sati. Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prijašnje srednje škole polažu samo razlikovne predmete čija ukupna satnica iznosi 1077 sati.

Predavanja se u Učilištu Ambitio provode dva puta mjesečno i to dva vikenda za redom (2 x četvrtak, petak, subota i nedjelja u mjesecu), kako bi dolasci i izbivanje sa svakodnevnih obveza za polaznike bili svedeni na minimum. Nastava se realizira kroz predavanja i vježbe u Učilištu Ambitio u kombinaciji s individualnim konzultacijama prema potrebi i zahtjevu polaznika. 

Praktična nastava!!!

Vježbe, u trajanju od 1050 sati se djelomično realiziraju u Učilištu Ambitio i to u školskoj ordinaciji dentalne medicine, a djelomično u vanjskoj suradnoj ordinaciji s ciljem stjecanja praktičnog iskustva.

Slijedeći natječaj za upis polaznika u program stjecanja srednje stručne spreme i program prekvalifikacije Učilište Ambitio će raspisati u svibnju 2017. godine. Početak nastave za polaznike IV. generacije prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent planiran je u listopadu 2017. godine.

Više o programu možete saznati na http://uciliste-ambitio.hr/dentalni-asistent/prekvalifikacija/prednosti-programa/

 

 

Pošalji upit za program