Informacijske tehnologije - preddiplomski stručni studij

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 4 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit
Kategorija: Tečajevi Kategorija: Fakulteti Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Četverogodišnji stručni preddiplomski studij Informacijskih tehnologija (Web and Mobile Computing) koji se izvodi na RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia) u Dubrovniku i Zagrebu studente osposobljava za tražena i perspektivna zanimanja u području razvoja aplikacija. Pritom je naglasak u oblikovanju i razvoju aplikacija stavljen na krajnjeg korisnika i njegovo iskustvo.

 http://www.croatia.rit.edu/images/upload/Information%20Technology/petar.jpg

Struktura studija

Studij je multidisciplinaran. Tijekom studija stječu se znanja i razvijaju vještine u računarstvu, razvoju programske podrške te studenti uče kako integrirati pozadinski (back end) kod s korisničkim sučeljem na različitim platformama i u različitim programskim jezicima. Po završetku druge godine studija, studentima će biti ponuđena dva smjera:

  • razvoj aplikacija za mobilne uređaje
  • razvoj web aplikacija

Ovdje možete pronaći više informacija o izvedbenom planu studija za 
IT u Dubrovniku i IT u Zagrebu

Studij studente osposobljava za:

  • primjenu razvojnih vještina
  • oblikovanje i razvoj web aplikacija i baza podataka
  • oblikovanje i razvoj mobilnih aplikacija
  • korištenje postojećih te razvoj novih web servisa
  • planiranje, instaliranje, konfiguriranje, razvoj i upravljanje web poslužiteljima
  • razumijevanje skalabilnosti, izvedbe i sigurnosti sadržaja i aplikacija za web

Potpuna orijentacija na stručnu praksu

Studij je orijentiran na operativno i praktično osposobljavanje studenata. Studenti iskustvo stječu kroz 800 sati stručne prakse u tvrtkama, što predstavlja izvrsnu pripremu za situacije u stvarnome poslovnom okruženju. Uz to, tijekom predavanja kroz različite zadatke i laboratorijske vježbe, stječu praktično iskustvo rada na računalima u MS Windows, Linux i Mac OS X okruženju.Lider u obrazovanju IT stručnjaka

Nastavni program i standardi studija u potpunosti su usklađeni s Information Technology, programom naše matične institucije Rochester Institute of Technology. RIT je prvo sveučilište u SAD-u koje je 1992. utemeljilo i osmislilo akademski program Informacijske tehnologije kao znanstvenu disciplinu i profesiju. I danas je lider u obrazovanju IT stručnjaka kontinuirano postavljajući trendove u industriji. Kvalitetu studija potvrđuje činjenica da diplomanti u velikom broju pronalaze posao u rastućim i zahtjevnim globalnim kompanijama kao što su Apple i Microsoft. Program informacijskih tehnologija akreditirale su ugledne organizacije The Middle States Association of Colleges and Schools i The Middle States Commission on Higher Education.

Odaberite studij koji vam otvara vrata u sigurnu budućnost

Potražnja za IT stručnjacima i menadžerima u stalnom je porastu, u Hrvatskoj i u cijelom svijetu. Trenutačna potreba za stručnom podrškom u informacijskim tehnologijama premašuje broj dostupnih profesionalaca, što znači da IT diplomante očekuju odlične poslovne prilike u zemlji i u inozemstvu.

Međunarodno priznata američka diploma

Po završetku studija naši studenti dobivaju dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu koju im dodjeljuje jedno od vodećih američkih sveučilišta, Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu, koju im dodjeljuje RIT Croatia. Iskustva su pokazala da dualna diploma našim diplomantima otvara dodatne mogućnosti i povećava im šanse za zapošljavanje diljem Europske unije i svijeta.

Pošalji upit za program