Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima - preddiplomski stručni studij

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 4 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit
Kategorija: Fakulteti Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

Visokoobrazovani i stručni menadžeri koji su sposobni odgovoriti na sve izazove modernog turizma prijeko su potrebni za ekonomski razvoj Hrvatske. Četverogodišnji stručni studij Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management), koji se izvodi na RIT Croatia u Dubrovniku, studente priprema za stručne i upravljačke pozicije u područjima ekonomije i turizma.

http://www.croatia.rit.edu/images/upload//IHSM/nikolina.jpg

Struktura studija

Program ovog studija je multidisciplinaran te nudi idealnu kombinaciju praktičnog iskustva i teorijskog znanja iz područja ekonomije, turizma i hotelijerstva. Naglasak se stavlja na discipline kao što su turizam,hotelijerstvo, marketing u turizmu, financije, menadžment, event menadžment, mikro i makro ekonomija, poduzetništvo i njihovu primjenu u turizmu. Krajem druge godine studija, studenti odabiru jedan od dva ponuđena smjera: Poduzetništvo u uslužnim djelatnostima ili Međunarodnimanagementu turizmu i hotelskoj industriji. Nadalje, studenti su tijekom studija obvezni odraditi ukupno 1200 sati stručne prakse, što im osigurava vrijedno profesionalno iskustvo i prednost prilikom zapošljavanja. Nastava je na engleskom jeziku. Uz napredni poslovni engleski jezik, studenti uče još jedan strani jezik (njemački, talijanski, španjolski ili francuski), ovisno o osobnim sklonostima.

Svjetski priznat studij

International Hospitality and Service Management naše matične institucije Rochester Institute of Technology jedan je od vodećih u području uslužnih djelatnosti i menadžmenta u turizmu. Njegova kvaliteta prepoznata je od uglednih svjetskih medija Forbes,Travel Weekly i Corporate Travel.

Budući lideri

Naša dosadašnja iskustva pokazuju da su diplomanti ovog studija cijenjeni kao kvalitetan i poželjan kadar. Većina naših diplomanata danas su organizatori događanja (event manageri), direktori hotela, menadžeri hrane i pića, voditelji marketinga i prodaje, menadžeri za kvalitetu proizvoda, voditelji financija, projektni menadžeri ili voditelji ljudskih potencijala. S obzirom na važnost turističke industrije I njezin daljnji razvoj naši se diplomanti po završetku studija susreću s izvrsnim poslovnim prilikama u brojnim područjima ekonomije i turizma.

Studij studente osposobljava za:

 • upravljanje malim i srednjim poduzećima
 • izradu efikasnog poslovnog plana i strategije
 • prepoznavanje trendova u turizmu i njihova utjecaja na poslovanje
 • strateško planiranje i upravljanje destinacijom, hotelom, resortom, turističkom agencijom
 • izradu i implementaciju marketinških strategija
 • upravljanje integriranim marketinškim komunikacijama
 • organiziranje događanja kao što su konferencije, sportska događanja i sl.
 • financijski i računovodstveni menadžment
 • uvođenje međunarodnih standarda kvalitete
 • upravljanje ljudskim potencijalima
 • primjenu suvremenih mikro i makro ekonomskih principa u poslovanju
 • strukturiranje poslovanja kako bi se u konačnici zadovoljile potrebe krajnjeg korisnika

Osigurajte si međunarodno priznatu američku diplomu

Po završetku studija naši studenti dobivaju dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu koju im dodjeljuje jedno od vodećih američkih sveučilišta, Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu, koju im dodjeljuje RIT Croatia. Iskustva su pokazala da američka diploma našim diplomantima otvara dodatne mogućnosti i povećava im šanse da pronađu dobar posao na tržištima diljem Europske unije i svijeta.

Pošalji upit za program