CCNA Security akademija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 70 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Sveučilište Algebra

Kategorija: Tečajevi

Opis

Kod kućne ili poslovne primjene računala, vjerojatno smo svi bili svjedocima poteškoća u radu uzrokovanog sigurnosnim propustima računala i mrežnog sustava. Za pouzdan rad i sigurnost podataka, računalo i računalnu mrežu moramo smišljeno i efikasno zaštititi od neovlaštenih pristupa. Kroz program CCNA Security polaznici dobivaju znanja i vještine u dizajniranju i primjeni sigurnosnih rješenja, koja će smanjiti ranjivost računalne mreže kao i umanjiti rizik prekida rada zbog sigurnosnih incidenata.

O programu

CCNA Security program je namijenjen polaznicima koji se nakon CCNA Akademije žele usavršiti u poslovima vezanim uz sigurnost računalnih mreža. Poseban naglasak je na osmišljavanju i provođenju sigurnosne politike, sigurnosnim tehnologijama, proizvodima i rješenjima. Polaznici svladavaju znanja projektiranja, instalacije, konfiguracije i održavanja usmjerivača i vatrozida u gradnji virtualnih privatnih mreža, primjeni sustava za provjeru identiteta i detekciji provala.

Program je temeljen na novom nastavnom planu i obuhvaća 70 školskih sati (nastava u učionici, laboratorijske vježbe, e-learning). Termini predavanja su prilagođeni i poslovnim korisnicima (održavanje nastave u jutarnjim, večernjim i vikend terminima), a cijeli program traje od jednog do dva mjeseca ovisno o odabranom tempu nastave.

Organizacija nastave

Nastavni program provodi se kroz predavanja, samostalne praktične vježbe na Cisco mrežnoj opremi uz podršku predavača, uporabom multimedijalnih sadržaja dostupnih putem interneta, online ispita, praćenja napretka polaznika i pripreme za međunarodnu certifikaciju. Nastavni materijal razvijen je u suradnji s pedagozima i namijenjen je osobama starijim od 16 godina.

Primjena različitih načina poučavanja uporabom tehnologije (simulacije, animacije, praktične vježbe na opremi i predavanja) osigurava veću prilagodljivost polaznicima različitih razina predznanja, dinamike i stilova učenja.

Polaznici mogu samostalno učiti i sami izabrati brzinu rada. Uloga predavača je više uloga mentora koji prati i pomaže polaznicima u svladavanju gradiva. Program se sastoji od 80% općenitog gradiva o mrežnim tehnologijama, dok je 20% gradiva specifično za Cisco mrežnu opremu. Sav nastavni materijal je na engleskom jeziku, dok se laboratorijske vježbe i konzultacije odvijaju na hrvatskom jeziku.

Laboratorijske vježbe

Programi Cisco akademije mrežnih tehnologija nude gotove vježbe koje se izvode u standardnom laboratoriju sa Cisco mrežnom opremom. Upute za vježbe omogućuju samostalan rad polaznika, odnosno instruktor ih može modifi cirati prema vlastitom nahođenju i potrebama. Predviđeno trajanje programa Cisco mrežne akademije ne omogućava provedbu svih laboratorijskih vježbi pa instruktor treba odabrati one koje najviše odgovaraju polaznicima (Cisco daje prijedlog koje su najvažnije vježbe koje bi trebalo odraditi). Napredniji polaznici mogu sami isprobati i veliki niz dodatnih vježbi.

Trajanje programa

  • 70 sati

Sadržaj programa obrazovanja

Program traje 70 školskih sati. Ukupna satnica se odnosi na 50 šk.sati predavanja i vježbi u učionici/laboratoriju, te 20 šk.sati samostalnog učenja kroz online materijale, online ispite, odradu vježbi na simulatoru i pristup mrežnoj opremi putem NetLaba.

  • Sigurnosne prijetnje u današnjim mrežama
  • Implementacija sigurnosti na Ciscovim usmjernicima
  • Implementacija AAA na Cisco Usmjernicima
  • Izbjegavanje sigurnosnih prijetnji putem ACL
  • Implementacija sigurnog managementa
  • Izbjegavanje najčešćih L2 napada u mreži
  • Implementacija Cisco IOS firewalla korištenjem SDM-a
  • Implementacija Cisco IOS IPS-a korištenjem SDM-a
  • Implementacija Cisco IOS site-to-site VPN-ova korištenjem SDM-a

Značajke programa

  • Program od 70 školskih sati
  • Male grupe (10-16 polaznika)
  • Predavači sa višegodišnjim iskustvom i CCAI certifikatima
  • Vrhunski opremljen Cisco laboratorij
  • Individualne laboratorijske vježbe i simulatori za dodatno vježbanje
  • Posebno pripremljen izvedbeni plan za vremenski učinkovitu nastavu
  • Termini nastave posebno prilagođeni i zaposlenima (večernji i vikend termini)
  • Darujemo godišnju pretplatu na informatički časopis “Mreža”
  • Uvjet za upis na CCNA Security program su položen CCNA ispit, ili barem odslušana CCNA akademija
  • Po završetku programa, uz završenu CCNA akademiju – upis zvanja “Specijalist za sigurnost računalnih mreža” u radnu knjižicu

Ispiti i certifikacija

Tijekom trajanja programa polaznici polažu više ispita kojima se vrednuje napredak, a na kraju polažu završni ispit. Ispiti su na engleskom jeziku i polažu se na Ciscovoj web stranici. Predavači mogu s polaznicima analizirati pogreške na ispitu te usporediti rezultate polaznika na ispitu s prosjekom svih Cisco mrežnih akademija u svijetu. Po završetku predavanja i završnog ispita, polaznici mogu pristupiti polaganju certifikacijskog, CCNA Security ispita: 640-553 Implementing Cisco IOS Network Security (IINS). Ispit se polaže u VUE ispitnom centru AlgebrePolaganje ispita nije uključeno u cijenu CCNA Security akademije.

Program CCNA Security je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, čime se zvanje “ Specijalist za sigurnost računalnih mreža” upisuje u radnu knjižicu. Pravo upisa zvanja u radnu knjižicu imaju osobe sa završenom CCNA akademijom i minimalno završenom 3-godišnjom srednjom školom.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.