CAD specijalist

Kategorija: Tečajevi Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

CAD programi (Computer Aided Design) nezaobilazni su dio svakog projektnog ureda zbog svojih velikih i neprestano rastućih mogućnosti. Izrada 2D crteža i 3D modela, vizualizacija i animacija postali su sastavni dio svakog projekta, dok komunikacija preko interneta uvelike ubrzava proces projektiranja, te poboljšava koordinaciju između projektanta, investitora i tima na terenu. Korištenje računala za izradu tehničke i proizvodne dokumentacije kao i građevinskih planova, nacrta i sl. smatra se zahtjevnijim projektantskim zadatkom, a brzina i preciznost izrade kao i jednostavna mogućnost manipulacije i arhiviranja gotovih dokumenata i njihovog kasnijeg ponovnog korištenja predstavljaju glavne razloge koji CAD čine neizbježnim.

Dosegni svjetski standard u tehničkom dizajnu i projektiranju

Traženi i dobro plaćeni. Tako bi se moglo opisati malobrojne CAD stručnjake koji svakodnevno doprinose svojim radom ostvarenjima u arhitekturi, građevinarstvu, automobilskoj i bezbroj drugih industrija. Računalni program AutoCAD kojeg koriste, smatra se svjetskim standardom u tehničkom dizajnu i projektiranju. Bilo da ste inženjer, tehničar ili tek početnik, uz zvanje CAD specijalista otvorit će vam se brojne prilike za rad na najzahtjevnijim projektima.

Autodesk, proizvođač najpoznatijeg alata za 2D i 3D crtanje na računalu – AutoCAD, broji 9 milijuna korisnika diljem svijeta

Što ćeš znati nakon završetka?

Potpuno ćete svladati AutoCAD-ovo sučelje, korištenje naprednih naredbi za crtanje, samostalnu izradu složenih ravninskih crteža, obradu i opremanje crteža, export u vanjske aplikacije. Poznavat ćete obradu složenih crteža i njihovo povezivanje upotrebom vanjskih referenci, poimanje 3D prostora i snalaženje u njemu, sagledavanje i definiranje problema izrade prostornog modela. Samostalno ćete izrađivati i ažurirati tehničku dokumentaciju projekta, radioničkog ili izvedbenog plana u industriji. Izrađivat ćete planove gradnje i nacrte, crtati sheme i blok dijagrame.

Sadržaj programa obrazovanja

Vježbe i izrada seminarskog rada
 

Uvjerenje – Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Usavršavanje

Pošalji upit za program