Zanimanje profesora na dnu ljestvice najstresnijih poslova

Rezultati su pokazali kako najstresniji posao obavljaju profesionalni vojnici, vatrogasci, piloti i novinari, a najmanje stresa iziskuju zanimanja kao što su sveučilišni profesori, krojači, frizeri i bibliotekari.

 

Stres je jedan od glavnih uzročnika svih bolesti, kako psihičkih tako i fizičkih. Stručnjaci sa Sveučilišta Wisconsin napravili su listu od 200 zanimanja koja su rangirali po količini stresa. Za vrijeme istraživanja u obzir su uzeli fizičku zahtjevnost posla, rizik, potencijalnu smrt, profitabilnost i putovanja, prenosi Daily Mail.

 

 

Odgovorni za sebe i druge

 

Kao što su mnogi i pretpostavili, profesionalni vojnici i generali obavljaju najstresniji posao na svijetu, budući da nisu odgovorni samo za sebe, nego za svoje kolege i podređene vojnike. Zatim slijede vatrogasci i piloti koji se svakodnevno izlažu opasnostima.

Među najstresnije poslove na svijetu spadaju još i oni koje obavljaju direktori tvrtki za odnose s javnošću, fotoreporteri, novinari, taksisti i policajci.

 

 

Profesor je kralju svom kraljevstvu

 

- Za najmanje stresne profesije karakteristične su pozitivne povratne informacije koje dobivaju od klijenata, i ti ljudi su i ujedno sretniji. Tako je sveučilišni profesor kralj svog kraljevstva s najviše ovlasti u učionici i pravom da studentima naređuje što sve trebaju napraviti, izjavio je stručnjak Tony Lee.

Osim profesora, zanimanja koja uzrokuju vrlo malu količinu stresa su i krojači, frizeri, zlatari, bibliotekari i nutricionisti.

 

Izvor: Srednja.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.