Sveučilište u Zagrebu nije niti među 600 najboljih na svijetu

Prema ovom istraživanju, Sveučilište u Zagrebu plasiralo se između 601. i 650. pozicije. Još gori su naši istočni susjedi; Sveučilište u Beogradu je ispod 700. pozicije. Nešto bolji skor ima Sveučilište u Ljubljani, koje se nalazi između 551. i 600. pozicije. 


Prema istom istraživanju prošle godine, Sveučilište u Zagrebu bilo je plasirano između 551. i 600. mjesta. U 2011. godini Sveučilište u Zagrebu bilo je između 501. i 550. mjesta. Evidento je da iz godine u godinu dolazi do pada kvalitete. 


Najbolje sveučilište na svijetu, prema ovoj listi je Massachusetts Institute of Technology (MIT), a u top pet su još Harvard, Cambridge, University College London i Imperial College London.


Podsjećamo, u kolovozu ove godine objavljena je tzv. šangajska lista, na kojoj je Sveučilište u Zagrebu smješteno između 400. i 500. mjesta, isto kao i ljubljansko sveučilište. Prema šangajskoj listi, Sveučilište u Beogradu nalazi se između 300. i 400. mjesta, te je dosta bolje od zagrebačkog.

 

Izvor: Index.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.