U znanstvene tekstove ubacivali stihove Boba Dylana

Skupina švedskih znanstvenika, koji očito imaju viška vremena, posljednjih su 17 godina bili uključeni u bizarno natjecanje čiji je cilj ubaciti što više stihova Boba Dylana u tekstove koje su objavljivali u znanstvenim časopisima.

Sve je započelo nakon što su dva istraživača svoj istraživački rad vezan za nadutost naslovili "Nitric Oxide and inflammation: The answer is blowing in the wind" (Odgovor je u vjetru).

Nekoliko godina kasnije, jedan je perceptivni knjižničar zapazio još jedan "dylanovski tekst" i upoznao dva tima koja su nakon toga ušla u ovaj neobičan "intelektualni" okršaj.

"Ne govorimo o znanstvenim radovima, zbog toga bismo mogli imati problema. Ne, radi se o tekstovima koje smo pisali za raznorazne znanstvene časopise ili o predgovorima koje smo pisali itd.", rekao je jedan od znanstvenika, Eddie Weitzberg za The Local.

Ova će oklada, nakon više od 17 godina, uskoro dobiti i pobjednika jer, kao što su na početku dogovorili, sve završava kad jedan od njih ode u mirovinu, a tada će se proglasiti i pobjednik (znanstvenik s najviše ubačenih citata).

Izvor: Index.hr 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.