Financijski rječnik: Šalabahter financijskih pojmova za svaki džep!

Tim mladih studenata uz potporu tvrtki iz Hrvatske, sastavili su Financijski rječnik prilagođen svima koji bi se željeli upoznati s osnovnim pojmovima iz područja financija.

Na priručniku je 13 studenata radilo godinu dana, te je uložen dodatan trud u grafičko oblikovanje kako ne bi bio dosadan budući da mnogi finacije i računovodstvo karakteriziraju kao dosadno područje.

Moto cjelokupnog projekta kojim su se vodili kreatori priručnika bio je: 'Svatko može jednostavno napraviti kompliciranim. Kreativnost je u stvaranju kompliciranog jednostavnim.' – Charles Mingus

Rječnikom je obuhvaćeno 425 pojmova, s pripadajućim definicijama i svakidašnjim primjerima kako bi svima bio jednostavan za razumijevanje.

Svi pojmovi raspoređeni su u 8 kategorija – osnovni pojmovi, institucije, porezi i doprinosi, marketing, financije, poslovanje, računovodstvo i pravni pojmovi.

Financijska izvješća: U Rječniku se nalaze primjeri bilance, računa dobiti i gubitka te izvješća o novčanom toku s jednostavnom elaboracijom.

Rječnik je džepnog formata kako bi vam uvijek bio pri ruci, te je prilagođen za nošenje u torbi.

Detaljnije informacije o financijskom rječniku i link za preuzimanje pogledajte na službenoj stranici te za dodatna pitanja slobodno kontaktirajte tim koji je radio na izradi. 

Izvor: Financijski rječnik 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.