Održan 15. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

Petnaesti po redu Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole „Katarina Zrinski“, Visoke škole „Nikola Šubić Zrinski“ te Pučkog otvorenog učilišta „Petar Zrinski“ trajao je od 10. do 14. studenog 2014. godine, a ugostio je učenike i profesore partner škola iz Mađarske i Slovenije. U sklopu tjedna održan je niz radionica, prezentacija, projektna nastava te predstavljanje učeničkih i međunarodnih projekata, kao i Međunarodni sajam vježbovnih tvrtki na kojem su sudjelovala učenička i studentska poduzeća.

Tijekom tjedna, organizirane su različite edukacije za nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje osnovnih i srednjih škola te smo predstavili natjecanje “Što hoću, mogu!” za učenike osnovnih škola. Radionica “Abeceda projektnog menadžmenta” privukla je ravnatelje i nastavnike osnovnih škola te otvorila mogućnosti i za buduću projektnu suradnju.

U četvrtak, 13.11. učenici su, zajedno sa svojim gostima, otišli na terensku nastavu u Viroviticu i Daruvar dok su na Visokoj školi, predstavnici Inovacijsko razvojnog centra Zrinski prezentacijom “Europski projekti u Zrinskom” svim zainteresiranima predstavili projekte naših institucija.

Osim spomenutih događaja, u četvrtak prijepodne organiziran je i panel “Uloga medija u razvoju poduzetništva”. U organizaciji Obrazovne grupe Zrinski i časopisa Suvremena trgovina, u prostorijama Obrazovne grupe Zrinski u Zagrebu, ugostili smo predstavnike različitih poslovnih medija, koji su aktivno sudjelovali u paneli te zajedno sa studentima Visoke škole „Nikola Šubić Zrinski“ razgovarali o tome kako stvoriti pozitivan stav o poduzetništvu u medijima.

Zaključak panela, a i cijelog Međunardnog tjedna bio je da samo suradnjom i zajedničkim radom obrazovnih institucija, državnih institucija i medija možemo promijeniti stav javnosti i medija prema poduzetništvu.

Uspjeh i tradicija Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja te aktivno sudjelovanje svih naših institucija, daje nam motivaciju i mogućnosti da nastavimo s razvojem obrazovanja za poduzetništvo i širenjem pozitivne slike o poduzetništvu u javnosti.

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.