U kojim to zemljama žive sretni studenti?

Ugledni Forbes objavio je rezultate istraživanja “The Science of Happiness” koje je proveo Centar za znanost "Greater Good " Sveučilišta Berkley. Oko 40.000 studenata diljem svijeta javljalo je koliko su sretni sa zemljom u kojoj žive. Hrvatska je završila na – drugom mjestu!

Na vrhu liste je Kostarika, čiji stanovnici su i inače u sličnim istraživanjima pokazali da su sretni. Hrvatska je na drugom mjestu, a iza nje su Čile, Malezija, Kolumbija. Forbes napominje da nije riječ o posebno bogatim zemljama u smislu visokog BDP-a. Visoki stupanj sreće u ovih pet zemalja, uključujući i Hrvatsku, pripisuju niskom stupnju usamljenosti i visokom stupnju uspostavljanja društvenih veza što navodi na zaključak da dobar društveni život i osjećaj povezanosti mogu kompenzirati lošu ekonomsku situaciju u zemlji.

Forbes napominje da je istraživanje vršeno u 58 zemalja, a uvjet je bio da barem 25 ljudi ispuni upitnik. No, naglašavaju da ne mogu na temelju tako malog broja ispitanika raditi generalizaciju o cijeloj zemlji.

Više o rezultatima istraživanja pročitajte ovdje.

Izvor: MojFaks/ Forbes 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.