Projekt PROGRESS: Važno je stvoriti dobre odnose između poslodavaca i studenata

Projekt PROGRESS „Razvijanje vještina za buduće poslove“ („Developing Skills for Future Jobs“) završio je jučer, 20.11.2014. završnom konferencijom, koja je održana u dvorani Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.

Projektne aktivnosti koje su održane tijekom godine dana trajanja projekta sumirane su prezentacijama projektnih partnera - Novia University of Applied Sciences iz Finske, Instituto Universitario da Maia (ISMAI) iz Portugala, Fakulteta za komercialne in poslovne vede iz Slovenije te naše Visoke škole, koja je i koordinator ovog vrijednog projekta. Pozdravne govore su održali dr.sc. Ivica Katavić, dekan Visoke škole Nikola Šubić Zrinski te gđa. Tajana Kesić Šapić, pomoćnica direktora u Odjelu za industriju i tehnologiju pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.
 
Jedan od ciljeva projekta je bio formiranje mreže profesora i mreže studenata te kreiranje grupa za savjetovanje poslodavaca koja će biti oformljena kako bi se izgradili dugoročni odnosi između visokog obrazovanja i poslovnog svijeta. Visoka učilišta su pozvala sve zainteresirane predstavnike malih i srednjih poduzeća da se pridruže projektu i razmjene znanja i iskustva sa studentima kroz radionice i predavanja te im ponudila vrijednu mogućnost umrežavanja putem web portala projekta: http://skills.zrinski.org. Kao jedan od glavnih rezultata projekta izrađen je i priručnik tzv. „Handbook of Good Practices“, sa znakovitim podnaslovom „Kako unijeti poduzetnički duh na Vašu visokoobrazovnu instituciju?“ („How to Bring Entrepreneurial Spirit at Your University?“).
 
Svi projektni partneri su iskazali svoje zadovoljstvo suradnjom i timskim radom koji je bio prisutan tijekom svih projektnih aktivnosti  među profesorima i među studentima, a dodatna vrijednost projektu su svakako i kontakti s poduzećima koja su dala svoj doprinos i postavila temelje za buduću suradnju i nastavak ovog projekta.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.