Sve popularnija izrada aplikacija za mobilne platforme - Android, iOS, Windows

Iako se radi o studentskom slobodnom vremenu organizatori do sad najmasovnijeg natjecanja razvoja na Android, Windows i iOS platformi i sami su iznenađeni odzivom, poglavito za Android radionice, i vesele se entuzijazmu nove generacije studenata programera.

Voditelj edukacije, ujedno i bivši natjecatelj, pobjednik natjecanja Mc2 2013., Milan Jovanović, izjavio je: ”Zbog velikog interesa studenata da se školuju baš na Android platformi, osigurana je velika dvorana sa 100 mjesta.

Također je u suradnji s CARNetom i Centrom za Multimediju TVZ-a, omogućeno svim prijavljenim studentima i praćenje radionica preko live streama i naknadni pristup snimljenom materijalu”. 

Voditelj Android radionice i prošlogodišnji voditelj natjecanja, Ivan Kocijan je s ponosom dometnuo: ”Lani se putem radionica školovalo čak 80 programera, ali će zbog velikog interesa i nove platforme ove godine brojka sigurno biti nadmašena. Uvjereni smo da će to rezultirati i kvalitetnijim rješenjima i boljim natjecanjem”.

Putem radionica studenti će se upoznati s osnovama odabranog operativnog mobilnog sustava, vizualnim izgledom aplikacija, spajanjem mobilnih aplikacija na web servise, bazama podataka; te će po završetku radionica biti u stanju izraditi mobilnu aplikaciju za odabranu platformu. Uz podršku NetAkademije TVZ-a, radionice vode predavači s višegodišnjim iskustvom rada na platformi o kojoj predaju.

U samo dva tjedna otkako je službeno otvoreno natjecanje prijavila su se 212 studenta što pokazuje koliko je mladih danas zainteresirano za razvoj mobilnih aplikacija. Iako je u subotu prvi ciklus radionica već započeo, svi zainteresirani studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu još imaju vremena prijaviti se za preostale programerske radionice ili one dizajnerske (koje će uslijediti), te samo natjecanje putem službene web stranice http://natjecanje.tvz.hr/

Prijave se primaju sve do objave teme natjecanja, 18. ožujka 2015. godine.

Izvor: eSava.info 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.