Otvara se prilika za osječke studente elektrotehnike i informatike

Studenti osječkog Elektrotehničkog fakulteta u idućih će godinu dana imati mogućnost iskusiti rad u jednoj od najpoznatijih informatičkih tvrtki ovih prostora, koja je prošle godine ostvarila prihod od čak 170 milijuna kuna, a klijenti su joj, između ostalih, Vlada RH, Hrvatski Sabor i McDonald's.

Nikola Dujmović, predsjednik Uprave zagrebačke tvrtke Span, ovih je dana probudio osječku javnost potpisivanjem ugovora o najmu velikoga prostora u Ribarskoj ulici. Razlog najma jest potreba za čak 30 obrazovanih stručnjaka elektrotehničke i informatičke branše.

Ovo je povećanje osobito značajno kada se u obzir uzme činjenica da je tvrtka startala sa samo troje zaposlenih, a već tijekom prve godine broj je porastao na 15 stručnjaka.

Prema Dujmovićevim riječima, razlog tomu leži u činjenici da Osijek ima sjajne kadrove te vrijedne mlade ljude, koji su voljni učiti i stjecati nova iskustva koja će kasnije primjenjivati u svojemu radu. 

Osim suradnje s Elektrotehničkim fakultetom u Osijeku, tvrtka Span ostvarila je suradnju i s Osijek Software Citiyijem, Biosom te Gradom Osijekom, zbog čega su djelatnici tvrtke u dinamičnom okružju koje proizvodi samo najbolje projekte za svjetsko tržište.

Izvor: Srednja.hr 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.