Predstavljen projekt postakademskog zapošljavanja

U srijedu 25. veljače 2015. u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je Projekt postakademskoga samozapošljavanja. 

Riječ je o projektu koji zajednički pokreću Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a predstavlja potpuno nov i inovativan pristup u stvaranju, selektiranju i praćenju mladih poduzetnika, koji započinje već upisom studenata na fakultet.

Projekt je osmišljen s ciljem da se studentima pruže sva potrebna znanja, vještine i sposobnosti koji su nužni za njihovo aktivno djelovanje u procesu zapošljavanja, neovisno o tome radi li se o osnivanju i vođenju vlastite tvrtke ili nekom drugom obliku djelovanja na tržištu rada. Očekuje se kako će se u sljedećoj fazi provedbe u Projekt postakademskog samozapošljavanja uključiti i ostala hrvatska sveučilišta.

Na skupu su dionici pozitivno prihvatili radnu verziju Projekta postakademskoga samozapošljavanja te su izrazili svoju spremnost da se aktivno uključe u ovaj projekt.

Tijekom ožujka, sveučilišta u Zagrebu i Splitu formirat će posebna povjerenstva za izradu studijskoga programa edukacije te cjelokupnog Projekta postakademskoga samozapošljavanja, koji će potom u travnju biti predstavljeni javnosti na okruglim stolovima i tribinama. Uslijedit će potpisivanje ugovora između sveučilišta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te dionika.

Nakon što se šira studentska populacija upozna s programom, sveučilišta će raspisati natječaj za upis studenata. Početak izvedbe studijskoga programa očekuje se oko 15. srpnja 2015.

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.