Ljude se kvalificira za burzu, a ne za tržište rada

U Šibeniku je održan sajam poslova šibensko - kninske županije koji je bio koristan najviše za one koji traže sezonski posao, jer većina poslova koja se nudi sezonskog je karaktera.

Posao u turizmu ove sezone naći će oko 3.500 ljudi, no iako je veliki broj nezaposlenih, poslodavci teško dolaze do kvalitetnih radnika. 

Manjak strukovnih zanimanja unatoč potražnji tržišta rada, problem je za koji se godinama traži primjereno rješenje. Dosadašnje mjere za rješavanje problema deficitarnih zanimanja očito nisu urodile plodom. 

“Hrvatska u ovom trenutku kroz strukovno obrazovanje proizvodi kadrove za zavod za zapošljavanje, a s druge strane ne proizvodi dovoljno kadrova za radna mjesta koja naše tržište traži.
U sljedeće dvije godine ide potpuna reforma strukovnog obrazovanja gdje ćemo obrazovati ljude za poznatog poslodavca”, obećava ministar rada Mirando Mrsić, prenosi HRT.

Ukoliko tražite sezonski posao, a nedostaju vam određena znanja, prijavite se na nagradni natječaj i obogatite životopis!
 

Na raspolaganju su vam edukacije za barmena, kuhara, konobara, slastičara, ali i edukacija za strane jezike koji su itekako potrebni za uspješno apliciranje na oglase za posao u turizmu. 

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.