Ulaganje u budućnost: Sve više Hrvata uči kineski jezik

Kina je tržište s više od milijardu ljudi, iz godine u godinu sve više kineskih turista putuje svijetom. Želimo li sklopiti posao u Kini - trebaju nam tečni govornici kineskog i znalci kineskih običaja i poslovne etike. 

Znanje kineskog jezika tako više nije egzotična novotarija već ulaganje u budućnost. I zato sve više Hrvata uči kineski. Samo u tri grada - Zagrebu, Varaždinu i Dubrovniku preko Konfucijevog instituta kineski jezik uči više od 1200 studenata sinologije. 

I kineske turiste koji se broje u milijunima treba toplo dočekati i s njima pročavrljati. Zato su u Opatiji odlučiti sufinancirati one Opatijce koji žele učiti kinesku kulturu i jezik. 

Kako bi promovirali kineski jezik i kulturu - u Zagrebu je 14. put održano natjecanje u znanju kineskog jezika 'Kineski most' i stručni skup o budućnosti hrvatsko-kineske suradnje. Prva nagrada je - put i studij u Kini.

*** Ukoliko ste se i vi odlučili na učenje kineskog, pogledajte tečajeve s popustom koje smo za vas izdvojili:

 

Ako ipak ne biste učili kineski, nego su vam zanimljviji neki drugi svjetski jezici, ponudu ostalih tečajeva pogledajte ovdje. 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.