Besplatan seminar za mlade: Stjecanje novinarskih vještina

Udruga VANG u suradnji s Grafičkom školom u Zagrebu organizira seminar za mlade na temu Uvod u medijsku pismenost, koji će biti održan od 05. do 22. svibnja 2015. u studijskom prostoru Grafičke škole u Zagrebu. 

Seminar je besplatan, a namijenjen je studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda  srednjoškolskih ustanova, kao i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa. 

Radijsko novinarstvo, Tisak i novi mediji i TV kao digitalni medij, teme su seminara, kojima nastojimo približiti praksu tradicionalnih i modernih medija.

Zbog sve snažnijeg interesa mladih za usvajanjem vještina iz područja novinarstva, te njihove uključenosti u interaktivne medije (portali, blogovi, društvene mreže) kroz predavanja i radionice, omogućuje se usvajanje potrebnog znanja i iskustva s ciljem prijenosa dobre prakse i unaprijeđenja medijske kulture novih generacija. 

  • Od 5. do 22. svibnja održava se radionica za RADIO, pod mentorstvom Trpimira Vickovića Vicka. 
  • Od 12. do 14. svibnja održava se seminar MEDIJSKA PISMENOST, koja će obuhvaćati tisak i nove medija, pod mentorstvom Božice Brkan, članice stručnog savjeta Udruge VANG.
  • Od 19. do 21. svibnja održava se seminar TV kao digitalni medij, koji će mentorirati Goradn Stojić, tv novinar i voditelj. 

 

Zainteresirani kandidati upit mogu dostaviti na kontakt: vang@vang.hr 


 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.