Maturant koji najbolje riješi matematiku na državnoj maturi dobiva vrijednu nagradu!

Maturant koji ove godine postigne najbolji rezultat iz Matematike (A razina) i iz fizike, osvojit će nagradu Soljačić u iznosu od pet tisuća američkih dolara (oko 33.500,00 kuna).

Riječ je o nagradi koju će dodijeliti osobno prof. dr. sc.  Marin Soljačić, hrvatski znanstvenik i profesor na Massachusetts Institute of Technology (MIT) u Bostonu., prenosi Srednja.hr 

Marin Soljačić, profesor na odsjeku za fiziku na Massachusetts Institute of Technology, odlučio je financirati ovu nagradu kako bi odao posebno priznanje mladim ljudima u Republici Hrvatskoj, iznimno talentiranima za fiziku i matematiku.

Ovom nagradom želi pokazati da se izvrsnost prepoznaje i cijeni, te mladim ljudima dao motivaciju za daljnji akademski rad i napredak.

Upravo zbog pozitivnih prošlih iskustava, te ljubavi prema fizici i matematici, profesor Soljačić odlučio je pokrenuti ovu nagradu.

Kriteriji za dobivanje nagrade za generaciju koja polaže državnu maturu 2015. godine su:

  • Najbolji rezultat/ najviši postotak riješenosti testa iz Matematike (A razina) + postotak iz Fizike
  • Ukoliko bude dvoje ili više maturanata s jednako visokim postotkom riješenosti testova, u kriterij ulaze i rezultati testa iz Hrvatskog jezika (Hrvatski jezik A razine boduje se 20% više nego Hrvatski B)
  • Ukoliko i nakon tog kriterija bude dvoje ili više maturanata s jednako visokim postotokom riješenosti testa, nagradu će dijeliti svi takvi kandidati

 

Sretno svima! 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.