Svjetsko istraživanje: Ovdje bi mladi voljeli započeti svoju karijeru!

Istraživanje provedeno na više od 240,000 studenata diljem svijeta uključujući SAD, Kanadu, Brazil, Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku, Italiju, Rusiju, Japan, Kinu, Indiju i Australiju - otkrilo je top 15 najpoželjnijih svjetskih kompanija na svijetu, u kojima bi studenti rado započeli svoju karijeru, prenosi Jutarnji. 

Čini se kako studenti diljem svijeta najviše prilika za razvoj i ostvarenje karijere vide u velikim multinacionalnim kompanijama i to, u najvećem broju, iz sektora financija.

Nikoga nije iznenadila činjenica da je Google zasjeo na prvo mjeste prestižne ljestvice, dok su se iznimno uspješne tvrtke kao što je PwC, EY, Goldman Sachs i KPMG također našle među prvih pet najpoželjnijih kompanija. 

Dobra vijest je da se neke od poslovnica nalaze i u Hrvatskoj, a oglasi za rad u tim tvrtkama možete pronaći na MojPosao. 

1. Google - multinacionalna korporacija specijalizirana za mrežne usluge i proizvode.

2. PwC - usluge računovodstvenog, poreznog i poslovnog savjetovanja.

3. EY - jedna od vodećih svjetskih kompanija u sektoru osiguranja, poreza, transakcija i savjetovanja - **trenutno zapošljavaju osobu na poziciji Audit assistant

4. Goldman Sachs - multinacionalna tvrtka koja se bavi investicijskim bankarstvom i raznim financijskih uslugama.

5. KPMG - jedna od najuspješnijih svjetskih kompanija, najpoznatija po svom djelovanju u sektorima revizije, poreza i savjetovanja.

6. Deloitte - jedna je od vodećih tvrtki za pružanje usluga revizije, upravljanja rizicima, poreza, poslovnog i financijskog savjetovanja.

7. Apple - američka računalna tvrtka.

8. Microsoft - američka softverska tvrtka.

9. J.P. Morgan - financijski sektor.

10. Procter & Gamble - tvrtka koja proizvodi više od 250 robnih marki, za više od pet milijarda potrošača u 180 država svijeta.

11. L'Oreal Group - svjetski lider u kozmetičkoj industriji.

12. McKinsey & Company - savjetodavna tvrtka za razne sektore.

13. The Boston Consulting Group - vodeća svjetska tvrtka koja se bavi savjetovanjem i razvojem poslovnih strategija.

14. Morgan Stanley - tvrtka specijalizirana za investicijsko upravljanje imovinom, investicijsko bankarstvo i sl.

15. BMW Group - njemački proizvođač automobila, motocikala i bicikala.

Pročitajte i nekoliko savjeta kako tražiti posao kada ne znate što želite raditi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.