Ivanić Grad dobiva Veleučilište s tri studijska usmjerenja!

Mali grad pozicioniran nedaleko od Zagreba dobiva svoje Veleučilište s tri osnovna studijska usmjerenja. Tu odluku je donijelo gradsko vijeće Grada Ivanić Grada, na dan 30.06., te je osnivanje Veleučilišta samo jedan od dijelova strateških razvojnih projekata., javlja portal Volimivanic.info. 

Nakon preliminarnog istraživanja obrazovnog tržišta kako na strani ponude tako i na strani potražnje te samog ispitivanja nekoliko opcija, Gradonačelnik sa svojim timom se opredijelio za osnivanje Veleučilišta aplikativnih znanosti (University of Applied Sciences) s tri osnovna studijska usmjerenja:

- farmacija i kemija (farmacija, kemija, bio –farmaceutska kemija, farmaceutske tehnologije, farmako-ekonomika, menadžment u farmaciji)

- bio-kemija (Primijenjena kemija, industrijska kemija, bio-kemija, primijenjena biologija za medicinu i farmaciju, bio-tehnologija)

- aplikativne medicinske znanosti (bio-medicina, fizikalna terapija, sestrinstvo, logopedija, kinezio-terapija, menadžment u zdravstvu)

Na temelju Studije izvodljivosti i elaborata o osnivanju Veleučilišta u Ivanić-Gradu ispitano je tržište rada i utvrđeno je postojanje snažne potražnje za navedenim studijskim programima u kontekstu razvijanja farmaceutske industrije i institucija zdravstvenog turizma (Specijalna bolnica Naftalan) u neposrednom okruženju.

Veleučilište će se organizirati kroz bolonjski proces, odnosno kroz redovni dodiplomski stručni studij ( BSc), diplomski stručni studij i izvanredni dodiplomski stručni studij (studij uz rad -  MA/MSc). 

Kako biste se što bolje upoznali s gradom u kojem ćete možda upisati studij, pogledajte video o gradu nedaleko od Zagreba. 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.