Lekcija koja se ne zaboravlja

Profesor je studentima ponudio četvorku bez polaganja ispita. Sedmero studenata ostalo je sjediti i čekati da im podijeli test.

Neki profesori se uistinu trude naučiti nas nekim dubljim životnim lekcijama, iskustvima koja nećemo zaboraviti. Neki će vas pustiti bez odgovaranja, neki će se praviti da ne vidi da prepisujete iz skripte ili će vam dati bolju ocjenu no što ste je zaslužili, a neki će vam prenijeti poruke bitnije od samog gradiva.

Ponuda koju je teško odbiti

Profesor je stajao pred svojim razredom u kojem je sjedilo 30 studenata koji su upravo trebali pisati svoj završni ispit iz molekularne biologije.

Profesor se obrati razredu: "Bio sam privilegiran biti vaš instruktor ovaj semestar i znam koliko ste teško radili kako bi se pripremili za ovaj test. Svjestan sam pritiska pod kojim se nalazite i znam da ste svi upoznati s materijalom koji vas očekuje u testu te sam spreman svakome od vas ponuditi četvorku tako da test ne morate niti polagati."

Mnogi studenti jedva su dočekali to olakšanje te su se zahvalili profesoru i napustili dvoranu. 

Pouka

Profesor pogleda na šačicu studenata koji su ostali i opet ponudi: "Ima li još netko tko želi prihvatiti ovu ponudu? Ovo je zadnja prilika."

Još jedan student odluči otići, a sedmero ih je ostalo sjediti. Profesor zatvori vrata i preostalim studentima podijeli papir na kojima su bile napisane dvije rečenice.

"Čestitam, upravo ste dobili dobili peticu iz završnog ispita. Nastavite vjerovati u sebe!"

Izvor: mojfaks.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.