Hrvatski robotičari osvojili medalje

U kineskom gradu Hefei od 17. do 23. srpnja održano je svjetsko prvenstvo mladih robotičara RoboCup 2015. Hrvatski predstavnici bili su sjajni – vraćaju se s jednom zlatnom i čak tri srebrne medalje.

Zlato je osvojila ekipa Školske knjige (CRO School book) u sastavu: Filip Kuzminski, Matko Pribičević i Roko Parać. Nagradu su osvojili u kategoriji Soccer Light.  

Srednjoškolska ekipa Robofreak Croation Team osvojila je dva srebra: individualno i u supertimovima. Ekipu su činili Matej Novosad, Andro Katanec i Branimir Ćaran. 

Ekipa Hrvatski robotički savez u kategoriji Rescue Maze (spašavanje pomoću toplinskih senzora u labirintu) osvojila je drugo mjesto. Zlato im je izmaklo u zadnjim sekundama, a krivac je jedna od prepreka, u ovom slučaju obična maramica. Srebrno priznanje su zaslužili Ivan Kolarić i Janko Pribičević.

Naša osnovnoškolska ekipa Hrvatsko društvo za robotiku nastupala je u sastavu: Marko Pongrac,  Nera Kuzminski,  Patrik Sivec Starinec i Jurica Jerinić. Ekipa je dobila posebno priznanje za najbolju konstrukciju – Best Hardware Solution.

Sve pohvale za naše mlade robotičare!

Izvor: bug.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.