5 internetskih stranica za umjetničke duše

Ako ste zaljubljenik u umjetnost i volite stvarati vlastite umjetničke radove, trebali biste znati da postoji mnogo resursa, savjeta, ideja i online zajednica koje vas mogu potaknuti i podržati u vašem budućem radu.

Na nekim internetskim stranicama umjetnici mogu postavljati svoja umjetnička djela, primati kritike, i eventualno prodati svoju umjetnost. Predstavljamo vam 5 stranica koje već godinama podržavaju i pomažu afirmiranim i neafirmiranim umjetnicima da istaknu svoje radove.

1. deviantART

Do sada najveća online društvena zajednica za umjetnike. Stranica deviantART je idealno mjesto za sve umjetnike da pokažu svoje radove i razmjene iskustva sa drugim umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti širom svijeta.

Pokriva dvadeset različitih kategorija umjetnosti i objavi više od 100.000 novih radova – svaki dan. Ova stranica je i dalje najpopularnije internetsko okupljalište za milijune umjetnika iz cijelog svijeta.

2. Behance

Behance je online portfolio koji dopušta umjetnicima da besplatno promoviraju svoja umjetnička djela. Članovi mogu razvrstati svoja djela u projekte i primiti pohvale i komentare. Profil stranice uključuje odjeljak "O meni" gdje se ukratko možete predstaviti cijelom svijetu. Također, možete linkati i svoje umjetničke stranice, blogove i profile na društvenim mrežama.

3. Paintings I Love

Paintings I Love je besplatna portofolio usluga posvećena isključivo crtežima i slikarstvu. Na ovoj stranici možete dobiti kritike na radove, koje bi vam mogle pomoći u razvijanju talenta.

Na stranici možete dodati ograničen broj slika, zato dodajte samo one koje su vam najdraže. Umjetnici mogu priložiti biografiju, izjavu, kontakt podatke i link na osobnu stranicu.

4. BlueCanvas

BlueCanvas vam omogućuje da učitate svoja umjetnička djela, pridružite se grupama za raspravu, pristupite blogovima članova, i pregledate ogromnu bazu slika koju članovi svakodnevno obogaćuju. Registracija je brza, jednostavna i besplatna.

5. Cgsociety

Cgsociety je namijenjen digitalnim 2D i 3D umjetnicima. Podržava digitalne umjetnike na svakoj razini nudeći niz usluga za povezivanje, informacije o najnovijim događanjima, edukaciju i promociju.

Na stranici možete kreirati svoj portofolio i preko njega se povezati sa drugim umjetnicima i pridružiti se najaktivnijem forumu za digitalnu umjetnost na netu.

Izvor: pixelizam.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.