Pametni telefoni vam neće samo krasti vrijeme ako ih koristite za prave stvari

Navikli smo slušati o pametnim telefonima kao o ubojicama produktivnosti. Ali, uz malo discipline pametni telefon može postati vaš pomoćnik za produktivnost i uštedu vremena.

1. Online bankarstvo

Neke banke nude mogućnost plaćanja računa na način da ih fotografirate. To je otprilike deset puta brže od toga da ukucavate IBAN brojeve u internet bankarstvo na računalu i vjerojatno sto puta brže od toga da odete u poštu i tamo čekate u redu. Samo ta mogućnost uštedit će vam veliku količinu vremena svakog mjeseca.

2. Elektroničke knjige

Ekran možda i nije toliko ugodan za oči za dulje čitanje, ali za popuniti desetak minuta kad negdje čekate u redu bit će sasvim ok. U telefonu možete imati nekoliko knjiga vezanih za posao ili edukaciju, pa tako možete korisno utrošiti vrijeme dok se red na šalteru ne pomakne.

3. Mape

Appleova aplikacija Maps je vrlo jednostavna – ukucajte destinaciju i u trenutku ćete dobiti put kojim trebate ići, bez obzira idete li pješice ili automobilom. Aplikacija će vas glasom navoditi čak i kad pješačite pa ćete bez problema i brzo pronaći adrese na kojima još niste bili.

4. Sve bilješke na jednom mjestu

Dvije aplikacije koje bi vam mogle koristiti su Evernote za bilješke i Wunderlist za sastavljanje liste zadataka. Wunderlist je praktičan jer funkcionira na način da navečer možete na svom računalu izraditi listu zadataka za sutradan, a ujutro vas ta lista čeka na vašem pametnom telefonu.

Evernote radi upravo suprotno, tijekom dana skupljajte i bilježite svoje ideje na telefonu (bilo da je riječ o pisanim bilješkama, fotografijama ili nečem trećem), a navečer će vas sve čekati uređene na računalu. Praktično, zar ne?

5. Poruke

Ako već ne koristite Facebook-ov Messenger, trebali biste. Sada je dostupan i ljudima koji nemaju korisnički račun na Facebooku. Najveća prednost mu je velika raširenost, naime koristi ga više ljudi nego bilo koju drugu aplikaciju za instant poruke.

6. Siri

Appleova virtualna asistentica je napredovala otkako se pojavila. Sad je već moguće smisleno joj zadati neki zadatak kad ne možete rukovati telefonom. Npr. glasovnom naredbom možete postaviti reminder za vrijeme koje želite i točnim sadržajem poruke.

7. Podcasti

Dok hodate gradom ili putujete javnim prijevozom, slušajte podcaste. Ako vam engleski jezik ne predstavlja barijeru, na taj se način možete posve besplatno obrazovati i informirati o mnogim zanimljivim stvarima. Pametni telefoni mogu poslužiti i za edukaciju.

Izvor: stratego.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.