Hrvatsko školstvo: Petina ispitanika zarađuje na instrukcijama

Jesu li instrukcije zaista nužno zlo ili je u pitanju lijenost pojedinaca, istražio je portal EduCentar na gotovo 300 građana.

Većina ne uzima instrukcije

Velika većina ispitanika (74%) nema potrebu za uzimanjem instrukcija.  
Od toga 53% ispitanika tvrdi da su im instrukcije posve nepotrebne, dok 21% ispitanika zarađuje na davanju instrukcija. 

„Ako imalo paziš na satu, instrukcije su potpuno nepotrebne. Ako si lijen i ne slušaš, onda ti niti instrukcije neće pomoći da shvatiš gradivo.“ kaže jedan od ispitanika koji nikada nije koristio instrukcije.

„Davanje instrukcija iz matematike i fizike omogućilo mi je tjedan dana ljetovanja“

Ispitanici koje su 'unovčili' svoje znanje, najčešće daju instrukcija iz matematike, fizike, kemije, ali i stranih jezika. „Davanje instrukcija iz matematike i fizike omogućilo mi je tjedan dana ljetovanja“ zanimljiv je komentar jednog ispitanika. 

S druge strane, 26% ispitanika priznaje da su instrukcije za njih 'nužno zlo'. Ispitanici najčešće navode matematiku kao izvor problema i razlog odlaska na instrukcije. 

Jedan od ispitanika osvrće se na status učitelja i profesora u društvu komentarom da 'nemaju želju prenijeti znanje jer su previše ogorčeni malom plaćom i situacijom u državi' te je stoga primoran potražiti pomoć u obliku instrukcija.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.