Na Sveučilištu u Zagrebu ostalo 1670 slobodnih mjesta

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Pravnom, Prometnom, Grafičkom i Ekonomskom fakultetu.

Trenutna popunjenost 86,6 posto

Srpanjski rokovi na zagrebačkom Sveučilištu završili su. Na ukupno 12 455 slobodnih upisnih mjesta upisalo se 10 785 studenata. Ostalo je slobodno još 1670 mjesta, što čini popunjenost od 86,6 posto, otprilike kao i prošle godine.

Najviše studenata upisalo je studijske programe iz područja društvenih znanosti, njih čak 4115. 

Na nekim fakultetima neće biti jesenskih upisnih rokova

Jesenskih upisnih rokova neće biti na Filozofskom fakultetu, Medicinskom, Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Arhitektonskom, Rudarskom, Prehrambeno-biotehnološkom i Veterinarskom, dok će na farmaciji i stomatologiji jesenski upisi biti organizirani samo za strane državljane.

Što se pak tiče slobodnih mjesta, na prvom mjestu našao se Pravni fakultet sa 104 mjesta, zatim Prometni fakultet sa 102, Grafički sa 70 i Ekonomski fakultet sa 63 slobodna mjesta.

Novi upisni rok na jesen provest će i Prirodoslovno-matematički fakultet, ali samo za nastavničke smjerove: Fizika, Fizika i kemija, Fizika i informatika te Fizika i tehnika.

Izvor: vecernji.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.