Predsjednica upisuje doktorski studij na Fakultetu političkih znanosti

Predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović bila je na Fakultetu političkih znanosti te obavila intervju, što je jedna od stepenica prema upisu doktorskog studija, a odlučila je upisati smjer Međunarodni odnosi.

Natječaj je objavljen nedavno, a prijave su se primale sve do 20. studenog ove godine. Predsjednica je prošla prvi krug

Jutros je Kolinda Grabar Kitarović obavila razgovor s redovitim profesorom Lukom Brkićem, a u intervjuu se provjerava motivacija kandidata za studij i stječu dodatne informacije relevantne za konačni odabir kandidata. 

Studij traje tri godine odnosno šest semestara u punom radnom vremenu, odnosno pet godina za 'part-time' studente. Školarina iznosi 60 tisuća kuna, a predsjednica će uz obvezu vođenja države imati i obvezu dolaska na obavezna predavanja. 

"Niti jedan zakon ne sprječava državne dužnosnike da upisuju sveučilišne programe na bilo kojoj razini. U tom smislu Fakultet tretira gospođu Grabar Kitarović kao bilo kojeg drugog kandidata. Za nju vrijede ista pravila upisa kao i za sve druge, odnosno, ona mora ispuniti iste kriterije kao i svi ostali kandidati. Intervju s kandidatima jedan je od tih kriterija. Rezultati natječaja su javni i bit će dostupni čim ih komisija obradi i donese konačnu odluku.", potvrdili su s Fakulteta političkih znanosti.

Predsjednica je dokaz da cjeloživotno obrazovanje nikad ne prestaje, a ponukani njezinim primjerom, možete i vi upisati dodatnu edukaciju. EduCentar je pravo mjesto za to!

Izvor: hr.n1info.com

Izvor fotografije: Facebok (Kolinda Grabar - Kitarović)

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.